Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έρχεται στις 18 και 19 Μαΐου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πιο μεγάλη αθλητική στιγμή για την πόλη του Ηρακλείου, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έρχεται για ακόμα μια χρονιά, στην 31η διοργάνωσή του.

Η θρυλική Γυμναστράδα θα διεξαχθεί φέτος στις 18 και 19 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη», με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων αθλητών γυμναστικής και χορού από όλη την Ελλάδα, σε ένα διήμερο γεμάτο ρυθμό, ένταση και εντυπωσιακές στιγμές στο ταπί.

Οι συμμετοχές για τις ομάδες γυμναστικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο 31ο Φεστιβάλ είναι ακόμα ανοιχτές. Οι ενδιαφερόμενοι αθλητικοί σύλλογοι, σχολεία, σωματεία, σχολές χορού, ΚΑΠΗ κ.ά. μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα iraklio.gr και, ακολούθως, στέλνοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως και την 5η Μαΐου. Προσοχή: για κάθε πρόγραμμα πρέπει να συμπληρωθεί ξεχωριστή αίτηση.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι των εθνικών σωματείων πρέπει να υποβάλουν τις ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΟ, onlinego.gr, μέσα στο ίδιο χρονικό περιθώριο.

Όπως κάθε χρόνο, τα προγράμματα της Γυμναστράδας θα αποτελούνται από επιδείξεις γυμναστικής (ακροβατική, ενόργανη, ρυθμική αεροβική, step) και χορού (κλασικός, σύγχρονο, jazz κτλ). Φετινό θέμα του Φεστιβάλ, η Περιβαλλοντική Συνείδηση, πάνω στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να διαμορφώσουν τα προγράμματά τους.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, εξηγεί τους λόγους για την επιλογή του θέματος της 31ης Γυμναστράδας: «Ο αθλητισμός με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί μια καινούρια έννοια τόσο στους αθλητικούς όσο και στους περιβαλλοντικούς κύκλους. Ως φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα, ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον και έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς τη φύση καθώς μπορεί να γίνει ένας σημαντικός μοχλός που θα επηρεάσει προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ