Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Πλατφόρμα Χ: Έχασε το 72% της αξίας της υπό διεύθυνση Έλον Μασκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ο λόγος για τη Fidelity Investements, μείωσε την αξία της θέσης που έχει στην πλατφόρμα  Χ, πρώην Twitter, κατά 5,7% το μήνα Φεβρουάριο. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, υποδηλώνεται ότι ο επενδυτικός κολοσσός αποτιμά την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης κατά 72% χαμηλότερα από τότε που ο Έλον Μασκ την αγόρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Blue Chip Growth Fund της Fidelity ανέφερε ότι αποτιμά την αξία της θέσης του στο X τον μήνα Φεβρουάριο κατά 5,7% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο, μήνα κατά τον οποίο την είχε επίσης μειώσει κατά 10% σε σχέση με το Δεκέμβριο.

Τα νούμερα αυτά υποδεικνύουν ότι η συνολική αξία του μεριδίου X του Blue Chip Growth Fund της Fidelity έχει χάσει το 72% της αξίας του από το 2022 και την αγορά της εταιρείας των μέσων κοινωνικών δικτύωσης από τον ιδιοκτήτη της Tesla, την οποία χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων η Fidelity. Και κατ’ επέκταση, επειδή το αμοιβαίο κεφάλαιο της Fidelity δεν έχει αλλάξει τη θέση του στη X, αυτό σημαίνει πως η Fidelity εκτιμά πως η  εταιρεία επί των ημερών του Μασκ  έχει χάσει το 72% της αξίας της.

Η εταιρεία X προσπαθεί να προσελκύσει τους διαφημιστές και τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ από τη στιγμή που η χαοτική εξαγορά της πλατφόρμας και το κλίμα αντιπαραθέσεων που ο Μασκ δημιούργησε οδήγησε σε πτώση διαφημιστικών εσόδων άνω του 50%. Το 2023, οι πωλήσεις διαφημίσεων της Χ υπολογίστηκαν σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από το στόχο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε θέσει η διοίκηση,  ανέφερε το Bloomberg.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ