Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Δήμος Λαυρεωτικής: Στήριξη ανήλικων προσφύγων – Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων σε Λαύριο και Κερατέα του Δήμου Λαυρεωτικής.
Εκπρόσωποι της  Πύλη Ελευθερίας & του Δήμου Λαυρεωτικής είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής και να ενημερώσουν για διάφορα θέματα μετανάστευσης και ένταξης των ανηλίκων προσφύγων στο κοινωνικο-οικονομικό ευρωπαϊκό περιβάλλον και της πρόσβασής τους στην εγχώρια και Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
Τα περίπτερα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού. Διανεμήθηκαν συνολικά 200 φυλλάδια σε επισκέπτες των περιπτέρων.
Η ανωτέρω δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επικοινωνιακού Προγράμματος της στήριξης ανήλικων προσφύγων.
Το Επικοινωνιακό Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης: «Στοχευμένη υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, με στόχο την κοινωνικο-οικονομική ένταξη και την προετοιμασία τους για την έξοδο από τις δομές φιλοξενίας μετά την ενηλικίωσή τους» και χρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2014-2021, “ανάπτυξη των δυνατοτήτων διαχείρισης των εθνικών συστημάτων ασύλου και μετανάστευσης – Μικρό Σχέδιο Επιχορήγησης- Βελτιωμένος Στρατηγικός Σχεδιασμός και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ