Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Θύματα παραπληροφόρησης”: Η ΑΕ Κηφισιάς πήρε θέση για την επέκταση του αγωνιστικού χώρου του Ζηρινείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αθλητική Ένωση Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της επέκτασης του αγωνιστικού χώρου του Ζηρινείου, προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί στη Super League 2.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται χαρακτηριστικά: “Ως ΠΑΕ Κηφισιά παρακολουθούμε με μεγάλη αμηχανία όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την τροποποίηση που θα χρειαστεί να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, προκειμένου το Στάδιο της πόλης μας να λάβει την σχετική αδειοδότηση και να μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα μας σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογός μας, με 90ετή ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών να προβιβαστεί -κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο- στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μία επιτυχία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στα Βόρεια Προάστια και που, δυστυχώς, λόγω της ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” υποχρέωσε την ΠΑΕ Κηφισιά να “ξεσπιτωθεί”, να μετακομίσει και να φιλοξενηθεί για τις προπονήσεις και όλους τους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής “Μιχάλης Κρητικόπουλος”.

Κάπου εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η προαναφερθείσα τροποποίηση αφορά σε διεύρυνση του πλάτους του αγωνιστικού χώρου κατά ένα (1) μέτρο, με κατάργηση ενός και μόνο διαδρόμου του στίβου.
Τούτο όμως δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί την αποχώρηση των λοιπών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, όπως αντίστοιχα συνέβη με την ΠΑΕ Κηφισιά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μετά λύπης όμως, παρατηρούμε ότι ως ένα βαθμό οι δημότες της πόλης μας και το κοινό πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, πιθανόν για λόγους πολιτικών αντιπαραθέσεων με αφορμή αυτό το γεγονός.

Γι αυτούς τους λόγους, οφείλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε εμείς θέσαμε δίλημμα στη Δημοτική Αρχή ή σε άλλους φορείς προκειμένου να έχουμε την αποκλειστική χρήση του Σταδίου της πόλης μας. Αντίθετα, το μόνο που αιτούμαστε είναι να μπορούμε κι εμείς, ως ΠΑΕ Κηφισιά, να φιλοξενηθούμε στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία. Πάγια θέση μας άλλωστε είναι πως άπαντες έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό.

Ως σύλλογος, που έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενεί περισσότερα από 400 παιδιά στα τμήματα υποδομής κι έχει την καλύτερη δυνατή φήμη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρούμε πως έχουμε κι εμείς το δικαίωμα στην χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” ως έδρα, όπως γινόταν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αυτό που θεωρούμε σωστό και δίκαιο ως ΠΑΕ Κηφισιά είναι όλοι, δημότες και σωματεία του στίβου, να χρησιμοποιούν ελεύθερα το Στάδιο της πόλης μας, παράλληλα όμως να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούμε έχουμε ως έδρα, προκειμένου να μπορούν όλοι να παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες του συλλόγου μας, τόσο στη Super League 2 όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ