Νέα Ιωνία: Πολύ βαρύ το κλίμα για τον πρόεδρο του Σώματος

  • Published in Πολιτική

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας έκαναν παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι με επιστολή τους.

Στην επιστολή τους οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν λόγο για «αντιδημοκρατικές ενέργειες και συμπεριφορές» και ότι ο κ. Αναμουρλόγλου «δεν τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Αναλυτικά, η επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, κ. Χρήστο Αναμουρλόγλου με θέμα: «Πρόταση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης για συζήτηση με θέμα: Εφαρμογή και τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο αυτού», έχει ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, ζητάμε να εισαχθεί προς συζήτηση το ανωτέρω θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την παρούσα αναφορά μας, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία βεβαίως προβλέπονται από το νόμο. Από την έναρξη του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε ότι ο τρόπος λειτουργίας και διεύθυνσης των εργασιών του Σώματος, δεν ήταν και δεν είναι αυτός που επιβάλλει το κύρος και η αίγλη ενός τέτοιου αξιώματος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένας από το όλον, είναι ο "primus inter pares", δηλαδή πρώτος μεταξύ ίσων, το οποίο φαίνεται να αγνοείται.

Για άλλη μια φορά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο συμβούλιο της 20ης Ιουνίου, με εμφανή την αδυναμία του Δημάρχου να τον ελέγξει - ο οποίος παραμένει αδρανής -, προχώρησε σε αντιδημοκρατικές ενέργειες και συμπεριφορές.
Ο Πρόεδρος μετέτρεψε τη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορούσε στις απολύσεις συμβασιούχων, από δημοκρατικό διάλογο σε αρένα. Απέδειξε ότι είναι πολέμιος του διαλόγου και της κριτικής και από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, προσπαθεί να κυριαρχήσει και να επιβάλει την καταξίωση, αντί να την κερδίσει.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο ότι «Είναι Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου της Ν. Ιωνίας» και όχι μόνο όσων είναι φίλα προσκείμενοι σε εκείνον και την παράταξή του.

Κατ΄ επανάληψη γίνεται προσπάθεια να ακυρώσει το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης «επιπλήττοντάς» την επειδή ασκεί το νόμιμο καθήκον του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής με ερωτήσεις, προτάσεις και τοποθετήσεις.
Όποιος κάνει αντιπολίτευση, κατηγορείται για γραφικότητα και κατάλυση της Δημοκρατίας. Ορισμένοι μάλιστα έχουν μπερδέψει και αντικαταστήσει τους κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος με τις αβρότητες και τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις. Την ανικανότητα μερικών να πράξουν τα δέοντα να κάνουν δηλαδή αντιπολίτευση, όπως οφείλουν, τη βαφτίζουν πολιτικό πολιτισμό, ενώ άλλοι φορώντας το προσωπείο της ευγένειας καταργούν τη δημοκρατία με τον τρόπο που προεδρεύουν.

«Δεν τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου»
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου δεν τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τους παρακάτω λόγους:
1. Κατ' επανάληψη ο λόγος δίνεται χωρίς χρονικό περιορισμό σε συναδέλφους της συμπολίτευσης και σε Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης με τους οποίους διαφαίνεται μία συνεργασία και οι οποίοι δεν ασκούν "δριμύ" κατηγορώ στη Δημοτική αρχή. Ενώ αντίθετα σε όσους τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη και να ασκούν πραγματική αντιπολίτευση δεν δίνεται καν ο απαραίτητος χρόνος να αναπτύξουν τις τοποθετήσεις τους, με αποκορύφωμα την αφαίρεση του λόγου. Τουλάχιστον σε θέματα μείζονος σημασίας (π.χ. απολύσεις συμβασιούχων κτλ) θα πρέπει να δίνεται ισόποσα και ισότιμα ο λόγος τόσο στους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και σε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν να τοποθετηθούν σχετικά.
2. Επιτρέπει στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου να παρεμβαίνει καταχρηστικά και να τοποθετείται επί παντός επιστητού στα Συμβούλια και να επιτίθεται στους Δημοτικούς συμβούλους που ασκούν κριτική στη Δημοτική Αρχή.
3. Είναι πλέον πάγια τακτική να καλούνται οι σύμβουλοι να συμμετέχουν σε έκτακτα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να προλάβει η Δημοτική αρχή να επικυρώσει αποφάσεις εντός προθεσμιών - δηλ. την τελευταία στιγμή - για μια σειρά από ζητήματα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν παρουσιαστεί και να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας πολύ νωρίτερα.
4. Σε πολλές συνεδριάσεις του Δ.Σ. εισάγονται πολλά θέματα προ ημερήσιας διάταξης που δεν έχουν όλα το χαρακτήρα του επείγοντος, αλλά στόχο έχουν τον αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης για να ψηφίζονται με την πλειοψηφία που διαθέτουν.
5. Αγνοεί εισηγήσεις και θέματα που εισάγονται για ψήφιση, ειρωνεύεται δε και διακόπτει διαρκώς τοποθετήσεις των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης κατά το δοκούν.
6. Έχει απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ισάξια γιατί οι ίδιοι εκπροσωπούν τον εαυτό τους και δεν εκπροσωπούνται από κανέναν άλλον στο Δ.Σ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά από την παρέμβασή μας αυτή θα επανορθώσει και θα αποδείξει ότι είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο μέλος της Διοίκησης.
Για την αποκατάσταση του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτούμε από το Σώμα να διασφαλίσει
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Θωμαΐδου Δέσποινα - Δημοτική Σύμβουλος - Επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής»
Βλασσάς Παναγιώτης - Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής»
Γεωργιάδου Ελισάβετ (Βέτα) – Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής»
Τσοπανίδης Γεώργιος - Δημοτικός Σύμβουλος - Επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία – Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος»
Χατζησαββίδης Αριστείδης - Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία – Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος»
Καρβουνιάρης Αντώνης - Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Κολμανιώτης Ιωάννης – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Κουλούρης Κωνσταντίνος – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Μπράτιμος Νικόλαος – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.»

Tagged under Νέας Ιωνίας

27°C

Αθήνα

Καθαρός

Υγρασία: 32%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 23 Ιουλ 2017 39°C 27°C
  • 24 Ιουλ 2017 36°C 29°C
Κορυφή