ΚΕΔΕ: Κοινό μέτωπο αιρετών και εργαζομένων για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής

  • Published in Πολιτική

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ αντίστοιχα) ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράστασή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους και καλεί όλους τους δημάρχους να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το προσεχές διάστημα.

«Αιρετοί Πρώτου Βαθμού και εργαζόμενοι διαμορφώνουν κοινό μέτωπο απέναντι στην αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική που οδηγεί το λαό σε αδιέξοδο πλήρη φτωχοποίηση. Η Κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των δήμων, θα προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων και θα βρουν τρόπο να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους με νόμιμες διαδικασίες. Είμαστε με το μέρος των συμβασιούχων και στόχος μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
O κ. Πατούλης τονίζει ότι τα αυξημένα προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απαιτούν "κοινό βηματισμό" της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους. Αυτός ο κοινός βηματισμός έχει ως στόχο του τη βέλτιστη προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών.
«Οφείλουμε να λειτουργήσουμε εθνικά πάνω από κόμματα και με σταθερό προσανατολισμό την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, μέσω της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το συγκεντρωτικό κράτος. Έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της εθνικής ανάπτυξης» τονίζει ο Γ. Πατούλης.

 

 

36°C

Αθήνα

Λιακάδα

Υγρασία: 21%

Άνεμος: 17.70 km/h

  • 29 Ιουν 2017 39°C 26°C
  • 30 Ιουν 2017 42°C 30°C
Κορυφή