Σε ετοιμότητα ο δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης για την αντιπυρική περίοδο

  • Published in Περιβάλλον

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος στον δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης που θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2017. Με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή κινδύνων πυρκαγιάς, ο δήμος προγραμματίζει τη λήψη μέτρων και δράσεων, ενώ ταυτόχρονα για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων ενημερώνει ότι είναι σημαντική η συνδρομή των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως προβλέπεται από την υπ’αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25.04.2012) οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου. Τα κλαδιά και τα ξερά χόρτα πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων δίπλα στους κάδους και να ειδοποιείται ο Δήμος για την απομάκρυνσή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010, ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό/αποψίλωση του οικοπέδου και θα καταλογισθεί η δαπάνη καθαρισμού/αποψίλωσης και το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Σχετικά ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης επισημαίνει: «Όλοι μαζί φροντίζουμε τον Δήμο μας, το μεγάλο μας σπίτι, τη μεγάλη μας οικογένεια, ώστε να αποτρέψουμε κινδύνους που μπορούν να διαταράξουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Η προστασία του Περιβάλλοντος και η διατήρηση μίας όμορφης και καθαρής πόλης συνάδει με τις Αρχές τις Διοίκησής μας».

36°C

Αθήνα

Λιακάδα

Υγρασία: 21%

Άνεμος: 17.70 km/h

  • 29 Ιουν 2017 39°C 26°C
  • 30 Ιουν 2017 42°C 30°C
Κορυφή