Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Εκπαιδευτικοί από 9 χώρες στα Βριλήσσια

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνάντηση φιλίας και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπαιδευτικών από 9 χώρες της Ευρώπης (Aυστρία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία και Κροατία), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων και τον Ελληνογερμανικό Εκπαιδευτικό Σύλλογο ‘Athener Schule’.
Η επίσημη υποδοχή των ομάδων των καθηγητών και των μαθητών έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων, παρουσία: του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη, της Aντιδημάρχου Παιδείας κ. Σ. Χαντζάρα, του Αντιδημάρχου Ανθρωπίνων και Οικονομικών Πόρων κ. Κ. Πολίτη, της προέδρου του ΠΑΟΔΗΒ, της προέδρου της 1ης Σχολικής Επιτροπής, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Κ. Μουζάκη και Ι. Πισιμίση, των διευθυντριών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού του Αthener Schule με την παιδαγωγική ομάδα και τον Σύλλογο Διδασκόντων, εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθους μαθητών και γονέων.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μανιατογιάννης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής και ευχήθηκε τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενθάρρυνση της κινητικότητας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Η  κα Σοφία Χαντζάρα, στην ομιλία της, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε μια νέα συνάντηση εκπροσώπων, ώστε να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας των σχολείων μέσω των αντίστοιχων δήμων από τις 9 χώρες.
Ύστερα από τις ομιλίες, έγινε απονομή αναμνηστικών δώρων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών μουσικών κομματιών από μαθητές του Athener Schule, καθώς και με επίδειξη παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς συλλόγους Κρητών και Ποντίων καθώς και από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΑΟΔΗΒ. Ακολούθησε δείπνο σε εστιατόριο των Βριλησσίων

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ