1.000.000 ευρώ για διάνοιξη 22 οδών στα "Πευκάκια" Αγίας Παρασκευής

  • Published in Ειδήσεις

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου "Διάνοιξη οδών στην περιοχή "Πευκάκια" Αγίας Παρασκευής".

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας. Στόχος του έργου είναι η ολοκλήρωση των διανοίξεων στη νεοεντασσόμενη περιοχή "Πευκάκια" του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, αφορά στη διάνοιξη και πλήρη κατασκευή οδών ή τμημάτων οδών της περιοχής, που αποτελούν μέρος του βασικού οδικού δικτύου του Δήμου και που σήμερα, είτε είναι τελείως αδιάνοικτες, είτε κάποιες έχουν μερικώς ανοιχτεί με ανεπαρκές, ωστόσο, πλάτος και χωρίς να διαθέτουν διαβάσεις για τους πεζούς. Με την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθούν οδοί με επιφάνεια κυκλοφορίας από ασφαλτικό οδόστρωμα καθώς και οδοί με επιφάνεια κυκλοφορίας από συμπαγείς τσιμεντένιους λίθους (κυβόλιθοι). Επί των πεζοδρομίων, στη μία πλευρά της οδού θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης τυφλών, ενώ σε κάθε διάβαση θα κατασκευαστεί ράμπα για Άτομα με Αναπηρία.

Ειδικότερα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε 22 τμήματα των οδών: Πηνελόπης Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγίων Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου (σε 2 σημεία), Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

36°C

Αθήνα

Λιακάδα

Υγρασία: 21%

Άνεμος: 17.70 km/h

  • 29 Ιουν 2017 39°C 26°C
  • 30 Ιουν 2017 42°C 30°C
Κορυφή