Δείτε τι θα διαβάσετε στην Εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” που κυκλοφορεί το Σάββατο 22/07/2017

Επανυπολογισμός με δραματικές συνέπειες

Νέες Συντάξεις
Το «κούρεμα» σε αριθμούς

 *Ποιοι και πόσα χάνουν ανά ασφαλιστικό ταμείο.
*Η αλήθεια για τους συνταξιούχους των 700 και 800 ευρώ.
*Οι κρυφές μειώσεις και η τρύπα των πλασματικών.
*Αναλυτικά παραδείγματα για όσα θα ζήσουμε από 1.1/2019.

Σοκ και δέος προκαλούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις συντάξεις, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στο  Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Μεγάλη δικαστική νίκη του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην υπόθεση της ΜΕΕΚΒ

Αίσιο τέλος με μεγάλο νικητή το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε η πολυετής δικαστική διαμάχη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και το Δήμο από τη μία πλευρά και την Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (Μ.Ε.Ε.Κ.Β.) από την άλλη, με αντικείμενο την ιδιοκτησία των οικοδομικών νησίδων Κ1, Κ2 και Κ3 στην παραλία της Βούλας, έκταση μεταξύ των Α’ και Β΄ Πλαζ Βούλας, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκεται και το καφέ «Νότος».

Εδαφοβελτιωτικό με τη σφραγίδα του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η διάθεση του πρότυπου εδαφοβελτιωτικού, το οποίο παρήγαγε από τα πράσινα απόβλητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την WATT Α.Ε., ξεκινάει την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Όσοι κάτοικοι, δημότες ή επαγγελματίες της πόλης επιθυμούν να προμηθευτούν το εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας (Α+), μπορούν να το βρουν στο Δημοτικό Φυτώριο (Ακτής & Θέτιδος, Καβούρι), όπου κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 17.30 έως 20.30 θα βρίσκεται εκεί ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτριος Γκίκας (Δρ. Βιολογίας) για να παρέχει τεχνική υποστήριξη στη διακίνηση του προϊόντος.

Το προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες 50 λίτρων και στην παρούσα φάση θα δίνεται δωρεάν για πιλοτική χρήση. Ήδη έχει γίνει εφαρμογή του προϊόντος στο δημοτικό φυτώριο με εντυπωσιακά αποτελέσματα και πλέον στόχος του Δήμου είναι να διατεθεί όσο γίνεται περισσότερο εδαφοβελτιωτικό, το οποίο, όταν χρησιμοποιηθεί με τις συμβουλές και τις υποδείξεις του τεχνικού συμβούλου, θα συμβάλει στην αύξηση του πράσινου ισοζυγίου της πόλης.

Το προϊόν παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση στο Δημοτικό Φυτώριο, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Εργασίες στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος - Λ. Κ. Καραμανλή με τη Λ. Βουλιαγμένης

Από τις 07:00π.μ. μέχρι και τις 13:00μ.μ. έχει προγραμματιστεί κατάληψη οδοστρώματος και ρύθμιση της κυκλοφορίας στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος - Λ. Κ. Καραμανλή με τη Λ. Βουλιαγμένης λόγω εργασιών.

Δάνειο 1,6 εκατ. ευρώ για "έξυπνο" οδοφωτισμό στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με ευρεία πλειοψηφία 24 θετικών ψήφων επί 26 παρόντων δημοτικών συμβούλων εγκρίθηκε η λήψη δανείου ύψους 1.600.000 € για τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης του δικτύου έξυπνου Δημοτικού Φωτισμού, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύνολο του δημοτικού οδοφωτισμού στην πόλη.

Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αντώνη Ζησιμόπουλου

Τελετή αποκαλυπτήριων της προτομής του πεσόντα στην Κύπρο Ήρωα Ανθυπασπιστή Καταδρομών Αντώνη Ζησιμόπουλου, πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Ιουλίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, η οικογένεια του Ήρωα και ο Σύλλογος «Κομάντος 74» ο οποίος ήταν και δωρητής της προτομής.

Νέα έργα ύψους 14.363.360 ευρώ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Νέα έργα συνολικού ύψους 14.363.360€ εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Τα έργα εγκρίθηκαν μετά την προσκόμιση ώριμων μελετών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αφορούν:

Ολοκληρώθηκε το 2ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Με τους «ONIRAMA» έπεσε η αυλαία του 2ου Μεσογειακού Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τίτλο «Μια θάλασσα τραγούδια» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στις 30 Ιουνίου 1η και 2 Ιουλίου στην παραλία Βάρκιζας.

Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη μουσική που ενώνει τους λαούς της Μεσογείου φέτος ήταν ένα πείραμα με τρεις διαφορετικές βραδιές, τρεις διαφορετικές συναυλίες με διαφορετικό ηχόχρωμα και κουλτούρα.

Την πρώτη βραδιά μετά το καλοσώρισμα του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο Στέφανος Κορκολής «συνάντησε» το Μίκη Θεοδωράκη με κλασικά έργα, διασκευές ορχηστρικών έργων και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη. Μια φωνή, ένα πιάνο και η χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Βούλας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λουντμίλα Καζάρτσεβα άγγιξαν τις ψυχές του κόσμου.

Τη δεύτερη μέρα ο Μιχάλης Τζουγανάκης με τη συναυλία «Παρελθόν και Μέλλον» μας ταξίδεψε σε όλη τη Μεσόγειο κάνοντας ένα ξεχωριστό σταθμό στην Κρήτη. Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης πάντρεψε την παραδοσιακή μουσική με το μοντέρνο ήχο και «συναντήθηκε» επί σκηνής με το γιό του Αλέξανδρο Τζουγανάκη και τις ταλαντούχες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Από την Κρήτη στην Κάτω Ιταλία και στο μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας.

Την αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε το δημοφιλές συγκρότημα ONIRAMA με τη συναυλία «Κλείσε τα μάτια» και το Θοδωρή Μαραντίνη να πλημμυρίζει τη σκηνή με τα τραγούδια τους, την κίνηση, την ενέργεια και την επικοινωνία του με το κοινό. Οι ONIRAMA έκαναν ένα μικρό αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη ξεσηκώνοντας τον κόσμο και εκείνο τους αποθέωσε χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί τους.

Το Φεστιβάλ εκτός απ το πλήθος κόσμου παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ψαλλίδας, η Αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Μαρία Μπραϊμνιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαμιχαήλ και Μιχάλης Ανδριόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Νανα Κάραγιαν, οι σύμβουλοι του Ο.Α.Π.Π.Α. κ.κ. Σφήκα, Βαρδαβάς και Χαζτηστεφάνου, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βούλας Νατάσα Κουρεντζή, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Καλύβας και Μελέτη, ο συμπαραστάτης του Δημότη Σωτήρης Ελευθερίου και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δώρα Τριάντη.

27°C

Αθήνα

Καθαρός

Υγρασία: 32%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 23 Ιουλ 2017 39°C 27°C
  • 24 Ιουλ 2017 36°C 29°C
Κορυφή