Δείτε τι θα διαβάσετε στην Εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” που κυκλοφορεί το Σάββατο 27/05/2017

Σοκ και δέος- Τελειώνει η Ελλάδα που ξέραμε

Συντάξεις 2019
πόσα χάνουμε

*Αναλυτικά παραδείγματα για όλους τους συνταξιούχους
*Τι ανατροπές έρχονται στα οικογενειακά επιδόματα
*Ποιες είναι οι απώλειες στις επικουρικές
*Αλήθεια ή φούσκα τα αντίμετρα.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Όλα τα βήματα

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων περιόδου 2017 – 2018 στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία είναι ο διαχειριστικός φορέας του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας "Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος"

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργάνωσαν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας video και blog – ιστολογίου, «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Η Ευρώπη στην περιοχή μου! Ελεύθερη είσοδο στην documenta 14 προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ένα από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αττική, για να περιηγηθείτε στην έκθεση της documenta 14, από τις 11.00 π.μ. έως τις 21.00 μ.μ.

Υποτροφία διετούς φοίτησης σε απόφοιτους Λυκείου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΚΕΔΕ, η οποία σε συνεργασία με το Ι.Ι.Ε.Κ ΣΒΙΕ δίνει τη δυνατότητα 50 υποτροφιών, μία σε κάθε Δήμο, σε νέους μαθητές και μαθήτριες Γ Λυκείου που προέρχονται από οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, να σπουδάσουν με υποτροφία.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Κονδύλι 100.000 ευρώ σε 8 κοινωνικά παντοπωλεία - Ποιοι δήμοι συμμετέχουν

Με στόχο την ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης προς συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και οκτώ Δήμοι της Αττικής παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, ένα πρόγραμμα κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων.
 
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηναίων, Περιστερίου, Καλλιθέας, Αγίων Αναργύρων, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας. Συμμετοχή σε όλες τις δράσεις έχει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι κατά τόπους μητροπολίτες.
 
Το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης,  Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, και Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης. Οι δήμαρχοι που απηύθυναν ομιλίες, υπογράμμισαν την ανάγκη διεύρυνσης τέτοιων πρωτοβουλιών αλλά και συνεργασίας όλων των φορέων για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
 
 Παραβρέθηκαν, επίσης, και χαιρέτησαν την πρωτοβουλία, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής  πατήρ Βασίλειος Χαβατζάς,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης,  ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος  Μίχαλος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  κ. Γιώργος Καββαθάς.
 
"Δεν πρόκειται για κάποια δωρεά ή για μία έκτακτη ενίσχυση, αλλά για την απαρχή μίας συνεργασίας με τους δημοτικούς άρχοντες, προκειμένου να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο δύσκολο έργο τους. Και οφείλω να πω με ιδιαίτερη χαρά ότι η ανταπόκριση τους στην πρόταση μας ήταν άμεση. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και εύχομαι να βρει συνεχιστές και από άλλα επιμελητήρια της χώρας και από άλλους φορείς. Η αρχή λοιπόν θα γίνει με 100.000 ευρώ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας προς τους οκτώ δήμους. Η άμεση συνέχεια θα είναι προγράμματα επιμόρφωσης και ενημέρωσης που θα κάνει το Επιμελητήριο μας σε αυτούς τους δήμους. Για παράδειγμα, σεμινάρια σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως για τεχνικούς ασφαλείας ή για τον ΕΦΕΤ. Αναλυτική παρουσίαση και επίλυση αποριών για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ‘τρέχουν’ αυτή την στιγμή και που σίγουρα ενδιαφέρουν πολλούς από τους δημότες των αγαπητών δημάρχων", τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας για τη σπουδαία αυτή συνεργασία ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Παρέμβαση Δούρου για τους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης

Την ανάγκη οριστικής διευθέτησης του ζητήματος που έχει προκληθεί μετά από την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης, λόγω του ν. 4354/2015, για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας, αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη διαδικασία εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, επαναφέρει με επιστολή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Έκδοση ΚΥΑ για την παραχώρηση αιγιαλού - Τι αλλάζει στις παραλίες

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπει το καθορισμό «όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών» ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ζητεί με επιστολή του προς τους δημάρχους όλης της χώρας, την κινητοποίηση όλων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων, προκειμένου να υλοποιηθούν τάχιστα οι αναγκαίες διαδικασίες.

European Cyber Security Challenge 2017: Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τα ταλέντα της Ελλάδας

Για 2η συνεχή χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security  Challenge 2017 (ECSC ’17). Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών.

Στη Βουλή οι θέσεις της ΚΕΔΕ για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2018-2021

Να αναλάβουν προσωπικά τις ευθύνες τους όλα τα μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να μην ψηφίσουν τις αντιαναπτυξιακές διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2019 -2021, καλεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.  

15°C

Αθήνα

Rain

Υγρασία: 86%

Άνεμος: 11.27 km/h

  • 28 Μαϊ 2017 19°C 15°C
  • 29 Μαϊ 2017 22°C 16°C
Κορυφή