Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Νέα παρέμβαση από τον Παναγιώτη Ιωάννου για την Λυκόβρυση Πεύκη 2020 με …ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ!!

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρόν δηλώνει για μια ακόμη φορά, κάνοντας νέα παρέμβαση στα κοινά ο Παναγιώτης Ιωάννου για την Λυκόβρυση Πεύκη 2020. Διαβάστε την ανακοίνωση:
“Πόσο πραγματικά αισθανόμαστε απογοητευμένοι, αναγκαζόμενοι να αναμασούμε χιλιοειπωμένες μας σκέψεις γύρω από το θέμα των εθνικών παρελάσεων της πόλης μας. Πολύ νωρίς είχαμε πει πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ξεχωριστές παρελάσεις στη Λυκόβρυση και την Πεύκη στις δύο κύριες εθνικές μας επετείους, θα είχε δυσάρεστα αποτελέσματα, τόσο στο ουσιαστικό νόημά τους, αλλά και στη συνοχή των δύο πόλεών μας, οι οποίες συνενώθηκαν Καλλικρατικά ύστερα από δεκαετίες γι αυτές αυτόνομης πορείας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο τότε. Κι όμως πέτυχε και σήμερα οι δύο πόλεις μας ζουν αρμονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνοχής. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα έχουν ξεχαστεί ή δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές τάσεις οι οποίες λειτουργούν ακόμη και μέχρι σήμερα διασπαστικά. Είναι αναπόφευκτο αυτό. Είναι μια πραγματικότητα κι αυτή που σίγουρα όταν τροφοδοτείται με αποφάσεις διασπαστικού χαρακτήρα, όπως οι ξεχωριστές παρελάσεις, πυροδοτούνται και δεν προάγουν την ενότητα και την συνοχή του ενωμένου μας πια Δήμου.

Οι παραπάνω σκέψεις μας δεν θα ήσαν σήμερα στην επικαιρότητα αν δεν είμασταν αυτήκοες μάρτυρες των αντιδράσεων για τις περσινές ξεχωριστές για πρώτη φορά παρελάσεις. Παρελάσεις που έγιναν με την βιασύνη που απαιτούσε ο περιορισμένος χρόνος, υποβιβάζοντας το ουσιαστικό τους νόημα, σε μια εποχή που έχουμε σαν λαός την αδήριτη ανάγκη να τονίσουμε το εθνικό μας φρόνημα. Και έρχεται επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο και ως να μην αφουγκράστηκε τις περσινές αντιδράσεις και των δύο πόλεων και λαμβάνει τις ίδιες διασπαστικές αποφάσεις. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού αξιότιμοι κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι!!

Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα! Απεναντίας πόσο μακριά βρίσκεστε από αποφάσεις συνοχής και σύμπνοιας για τον Λυκοβρυσιώτικο και Πευκιώτικο λαό μας. Τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να συνέλθετε και να καταλάβετε πως τέτοιες αποφάσεις διαιρούν και δεν υφαίνουν την κοινωνική συνοχή?

Λυπούμεθα για μια ακόμη φορά και ευχόμαστε έστω για φέτος να είναι για τελευταία φορά το ατόπημα!!

Το ευχόμαστε και το προσδοκούμε!!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ