Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μετά από 30 χρόνια συνοικιακά συμβούλια σε 6 γειτονιές της Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Τοπική Δημοκρατία ολοκληρώνεται σταδιακά στον Δήμο Κηφισιάς. Η αρχή για την επαναλειτουργία των Συνοικιακών Συμβουλίων στον Δήμο Κηφισιάς, έγινε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, μετά από 30 χρόνια.
Κάτω Κηφισιά, Κεφαλάρι, Άνω Κηφισιά, Αλώνια, Αδάμες και Πολιτεία εξέλεξαν τους αντιπροσώπους τους για τα Συνοικιακά Συμβούλια, τα οποία με τη γνωμοδοτική τους δράση μπορούν να βοηθήσουν το Δημοτικό έργο. Οι προτάσεις τους θα προωθούνται στο Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς και στη Διοίκηση του Δήμου.
Στις συνοικιακές εκλογές προσήλθαν 854 πολίτες. Στην Κάτω Κηφισιά ψήφισαν 197, στο Κεφαλάρι 175, στις Αδάμες 172, στα Αλώνια 115, στην Άνω Κηφισιά 98 και στην Πολιτεία 97.
Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος συγχαίρουν τους αντιπροσώπους που εξελέγησαν αλλά και τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Συγχαρητήρια επίσης, στον υπεύθυνο Τοπικής Δημοκρατίας του Δήμου κ. Γ. Τσούλο, στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και στο προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε στις εκλογές. Επιδιώκουμε την στενή συνεργασία με τα νεοεκλεγέντα Συνοικιακά Συμβούλια, γι ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση των πολιτών και των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Όλα τα μέλη των νέων συμβουλίων εκλέχθηκαν ανεξάρτητα και από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι συγκεντρωτικές, παλαιοκομματικές και παραγοντίστικες νοοτροπίες του χθες, δίνουν σταδιακά την θέση τους στις συμμετοχικές διαδικασίες του σήμερα.
Προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε σχέση με τους εκλογικούς καταλόγους οφείλονται στα διαφορετικά όρια των εκλογικών τμημάτων για τα Συνοικιακά Συμβούλια σε σχέση με αυτά των Εθνικών Εκλογών.
Ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε άμεσες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των δημοτών και των πολιτών, για τις υπόλοιπες συνοικίες οι οποίες θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους, τον Ιανουάριο του 2018. Συγκεκριμένα, κάλπες θα στηθούν στις 28/01/2018, στη Νέα Ερυθραία (Συνοικισμός, Καστρί, Μορτερό, Εθνικιστών & Αναπήρων), στην Εκάλη και στις περιοχές: Νέα Κηφισιά (Ελαιών-Ούλεν), Νέα Κηφισιά (Ελαιών-Δρυμώνος) και Εργατικές Πολυκατοικίες Κηφισιάς.
Η Δημοτική Αρχή φέρνει στο προσκήνιο τον πολίτη. Το 2015 οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις Συνοικιακές Συνελεύσεις, δημοκρατικός θεσμός που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το 2016 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας, ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός όπως και τα έργα που πρότειναν οι πολίτες. Τονίζουμε ότι οι γνωστές σε όλους Συνοικιακές Συνελεύσεις θα συνεχιστούν με κανονικό ρυθμό.
Με τη συμμετοχή των πολιτών και όσων φορέων πιστεύουν πραγματικά στην Τοπική Δημοκρατία, θα καθιερωθούν και τα Συνοικιακά Συμβούλια στο Δήμο της Συμμετοχής και της Αισιοδοξίας, της Ελπίδας και της Καινοτομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ