Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Μήνυμα του Παναγιώτη Ιωάννου για την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μήνυμα προέβη ο κ.Παναγιώτης Ιωάννου για την Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 όσον αφορά την Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Τα τελευταία χρόνια και για διάφορες αιτίες η διεθνής κοινότητα αφιερώνει παγκόσμιες ημέρες για να τιμήσει ανθρώπους, ομάδες αλλά και λαούς πολλές φορές, που αναμφισβήτητα έχουν μια ξεχωριστή σημαντικότητα στο παγκόσμιο στερέωμα.
Έτσι η 5η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης απανταχού της γης. Είναι μία άκρως συμπαθής κοινωνική ομάδα η οποία εξ ορισμού απολαμβάνει κύρους και υπόληψης από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είναι οι άνθρωποι που αθόρυβα αλλά πολύ συστηματικά προσφέρουν με την καθημερινή κατάθεση της ψυχής τους τη γνώση και την πνευματική καλλιέργεια σε νέους και νέες διαφόρων ηλικιών, ζώντας μαζί τους σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο από τους γονείς τους.
Όντως οι εκπαιδευτικοί επιτελούν ένα λειτούργημα πολύτιμο και στις περισσότερες φορές αναντικατάστατο! Είναι οι άνθρωποι που σε πολλές γωνιές της γης εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά παραμένουν στις επάλξεις! Είναι οι άνθρωποι που προσφέρουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του μορφωτικού αγαθού χωρίς ανταλλάγματα ή σπουδαίες οικονομικές ανταμοιβές ανάλογες με τα προσόντα τους, πέραν από τις αυτονόητες κι όμως προσφέρουν! Γιατί το λειτούργημά τους δεν υπολογίζεται με στείρες οικονομικές και πολλές φορές μίζερες απολαβές, γιατί αποδέκτες του έργου τους είναι ανθρώπινες ψυχές που με τις συμπεριφορές τους τους αιχμαλωτίζουν και τους ενθουσιάζουν! Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο του λειτούργήματός τους.
Η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 απόλυτα ευγνώμων στο έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών με τη ευκαιρία της σημερινής επετειακής ημέρας, εύχεται ολόψυχα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, καλή δύναμη στο πολύτιμο έργο που προσφέρουν, να έχουν πάντα υγεία και δύναμη και να παραμένουν στις επάλξεις του όμορφου αγώνα τους, βαδίζοντας πάντα <αντίθετα στο ρεύμα> της υλιστικής ισοπέδωσης των πάντων.
Το ευχόμαστε ολόψυχα!
Από το γραφείο τύπου
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020″

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ