Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας στο δήμο Αιγάλεω από τη Θεανώ Φωτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αιγάλεω, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου.
Η κα Φωτίου στις δηλώσεις της, τόνισε ότι παρατηρείται επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση Κέντρων Κοινότητας. Εκτίμησε δε ότι τα 250 Κέντρα Κοινότητας θα έχουν λειτουργήσει, μέχρι το τέλος του χρόνου, εκφράζοντας την άποψη ότι θα αποτελέσουν ένα από τα νευραλγικά κύτταρα της προνοιακής πολιτικής του κάθε δήμου. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι, από τον Οκτώβριο και μετά θα διατίθενται καθημερινά στο δήμο Αιγάλεω 1.500 σχολικά γεύματα.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κος Δημήτρης Μπίρμπας, χάρισε στην κα Φωτίου το αναμνηστικό με το σήμα της πόλης και χαρακτήρισε τα Κέντρα Κοινότητας ως μία σημαντική πρωτοβουλία, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το κράτος συνδέεται απευθείας με την τοπική αυτοδιοίκηση σε κοινές βάσεις δεδομένων και στο σχεδιασμό και την εκπόνηση κοινών πολιτικών. Αναφερόμενος στα Κέντρα Κοινότητας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για δομές υποστήριξης των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα είναι και δομές διασύνδεσης των δήμων με τις τοπικές κοινωνίες και δομές. Από την άλλη πλευρά, είναι και μία καθαρή σχέση με το κράτος, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Κέντρο Κοινότητας ξεκίνησε τη λειτουργία του στο χώρο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω (Ελλησπόντου 7 & Μ. Μπότσαρη 1ος όροφος),
στις 8 Μαΐου 2017 και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου είχε 1244 επισκέψεις, ενέγραψε 1020 ωφελούμενους και πραγματοποιήθηκαν 46 ψυχολογικές συνεδρίες. Το κέντρο παρέχει στον πολίτη τη δυνατότητα -με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του- να ενημερώνεται καθημερινά 08:00-16:00, από το επιστημονικό προσωπικό, για τα επιδόματα, τις δυνατότητες εργασίας και τα δικαιώματά του, τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, καθώς και για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα, κ.ά..
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 53 19 653 και 210 56 97 443

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ