Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

SILVER βραβείο για το www.xtypos.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Περιφερειακά & Τοπικά Μέσα επιβραβεύθηκαν στην Τελετή απονομής των Regional Media Awards

Το silver βραβείο κατέκτησε στην πρώτη του υποψηφιότητα το www.xtypos.gr στα Regional Media Awards στην κατηγορία Press/Digital Media/Website και στην ενότητα “Πλήρως ενημερωμένο με πρωτοποριακή εικόνα με εύκολη και λειτουργική διαχείριση για τον επισκέπτη site εφημερίδας για τους δήμους και την αυτοδιοίκηση”.

Το SILVER βραβείο της κατηγορίας παρέλαβε ο ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ, Αντώνης Κατωπόδης, όπου καταχειροκροτήθηκε από το κοινό με την ανακοίνωση του βραβείου αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραλαβής του.
Η επίσημη υποψηφιότητα για το βραβείο της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ ήταν: “Πλήρως ενημερωμένο με πρωτοποριακή εικόνα με εύκολη και λειτουργική διαχείριση για τον επισκέπτη site εφημερίδας για τους δήμους και την αυτοδιοίκηση” όπου επιβεβαιώνει την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται, σε ένα από τα παλαιότερα website αυτοδιοίκησης, με μια δεκαετία και πλέον λειτουργίας του. Αυτό αποδεικνύει τις πολύ μεγάλες επισκεψιμότητες και την επιλογή των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτών να ενημερώνονται αποκλειστικά για θέματα των δήμων και της περιφέρειας από το www.xtypos.gr.
Σε δήλωσή του ο Αντώνης Κατωπόδης, συν τοις άλλοις, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του είπε: “αυτό το βραβείο μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στα “μέσα” της εταιρείας μας, αφήνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αλλά είναι και μεγάλη ευθύνη. Υπόσχομαι να συνεχίσουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι η σωστή, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών”.

Τα Regional Media Adwards
Με μεγάλο ενθουσιασμό, οι άνθρωποι των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων έδωσαν το «παρών» στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντησή τους. Η διοργάνωση τους έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν, να «ακουστούν», να αναδειχθούν και να διακριθούν, αποδεικνύοντας την αξία και τη δυναμική τους.
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Gazarte, με παρουσιάστρια την ηθοποιό Βαλέρια Κουρούπη. Πρόκειται για τη 2η διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων του Marketing Week της Boussias Communications, τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής για ακόμα μια χρονιά, καταγράφοντας σχεδόν διπλάσιες υποψηφιότητες από πέρυσι και ραγδαία αύξηση στους μοναδικούς συμμετέχοντες οργανισμούς και εταιρείες.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, δηλώνοντας πως “Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών συνεπώς θεμέλιο λίθο ενός έθνους, ενός τόπου και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις δουλειές εθνικών Μέσων’’.

«Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών»
Κωνσταντίνος Καμάρας, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων

«Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών, συνεπώς θεμέλιο λίθο ενός έθνους, ενός τόπου. Οι δουλειές οι οποίες είδαμε και αξιολογήσαμε υπογραμμίζουν και σαφώς ενθαρρύνουν προσπάθειες, όπως είναι αυτά τα βραβεία. Γιατί πολλά μπορεί να πει κανείς για το πόσο ισχυρά είναι τα Τοπικά και Περιφερειακά Μέσα, πόσο μάλλον να κάνει αντίστιξη με την αλλοδαπή, εντούτοις νομίζω ότι η σύγκριση της φετινής εκδήλωσης με την περσινή, ήδη δίνει μια εικόνα δυναμικής, η οποία είναι σαφώς αξιοσημείωτη, σαφώς αξιοθαύμαστη. Σκεφτείτε το: σχεδόν διπλάσιες υποψηφιότητες, σχεδόν διπλάσιες εταιρείες, δηλαδή οργανισμοί Μέσων ενημέρωσης οι οποίοι συμμετέχουν, μια κριτική επιτροπή σαφώς εμπλουτισμένη με στελέχη της αγοράς, διαφημιζόμενους και διαφημιστικές εταιρείες, δηλαδή τους πελάτες οι οποίοι αποτιμούν, εκτιμούν και στο τέλος επενδύουν στη δυναμική των τοπικών και περιφερειακών Μέσων, και ένα υψηλότατο επίπεδο έργων που είδαμε και αξιολογήσαμε, αιγίδες από φορείς της αγοράς, είτε από παραδοσιακά Μέσα είτε από τον ψηφιακό κλάδο, αλλά και βέβαια ένα πολύ ενδιαφέρον forum. Όπως είπαμε και πέρυσι, οι δουλειές των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες εθνικών Μέσων, οπότε ναι, είναι ώρα να αναδειχθούν και να βραβευθούν».

Παρουσίες
Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν και απένειμαν τα GRAND Awards, εκτός του προέδρου της κριτικής επιτροπής, κ. Κ. Καμάρα, ο Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ, κ. Δ. Βέργαδος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, κ. Α. Γρηγορόπουλος.
Χορηγός των βραβείων είναι η Mave Media και η Digitad. Υποστηρικτές των βραβείων είναι η FocusBari, η Global Media Communication και η Red Lemon. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Iab Hellas.

Η φετινή διοργάνωση ήρθε ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, καθώς περιέλαβε και το Regional Media Forum’17, το οποίο πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την τελετή απονομής. Σε αυτό συμμετείχαν καταξιωμένοι ξένοι keynote ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν την πραγματικότητα των περιφερειακών ΜΜΕ χωρών όπως η Μ. Βρετανία, αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι της εγχώριας κοινότητας (εκπρόσωποι ΜΜΕ της περιφέρειας, διαφημιζόμενοι και διαφημιστές), οι οποίοι μέσα από συζήτηση panel ανέδειξαν τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Περιφερειακά και Τοπικά ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ