Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Tο Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Νέο Ψυχικό.
Η επιτυχής διοργάνωση της συναυλίας για το Μικρασιατικό Ελληνισμό, τον Σεπτέμβριο του 2013, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό από τον Δήμο, ήταν το έναυσμα να ενεργοποιηθούν οι Μικρασιάτες του Δήμου μας, τόσο για τη δημιουργία του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος», όσο και για την ετήσια θεσμοθέτηση της διοργάνωσης Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού.
Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και πάνω από 450 χρόνια από τη θεμελίωση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Βουρλά της Σμύρνης, γενέτειρα πολλών προσφύγων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Νέο Ψυχικό.
Τιμώντας τις ρίζες μας, λοιπόν, και αναδεικνύοντας τις μνήμες του παρελθόντος και τις διαχρονικές αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μικράς Ασίας, ο Δήμος Φιλοθέης–Ψυχικού, ο Ο.Κ.Α.Π.Α., η Ενορία Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», με την αρωγή του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης-Ψυχικού και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεμιστοκλή Μακαντάση, διοργανώνουν το 2o Φεστιβάλ (το 1ο Φεστιβάλ έλαβε χώρα το διήμερο 10 – 11 Σεπτεμβρίου 2016).

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
την 1η ημέρα, στις 20:00, την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922» της Μαρίας Ηλιού, και
την 2η ημέρα, στις 19:30, την μουσική παράσταση «Το Ταξίδι του Καραγκιόζη», σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη, με την πολύτιμη σύμπραξη του καραγκιοζοπαίκτη Άθω Δανέλλη.
δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο Δελτίο Τύπου του Ο.Κ.Α.Π.Α.
Που : Τόπος διεξαγωγής, ο Ιερός Ναός & η Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, του προστάτη των Προσφύγων του Δήμου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ