Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Στη 82η ΔΕΘ η Μαρίνα Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πρόεδρος του Ομίλου για τη Unesco Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών της καθηκόντων.
Η κα Πατούλη συναντήθηκε με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Φορέων και Οργανισμών της Πολιτείας με τους οποίους ανέπτυξε σημαντικές συζητήσεις για τρέχοντα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων επισκέφθηκε το περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσία του Προέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη όπου παρουσιάσθηκε η μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για λογαριασμό της Κ.Ε.Δ.Ε., από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Ψυχάρη και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ. Συγκεκριμένα στη μελέτη γίνεται αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και προτείνονται συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις με στόχο την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια του ρόλου των πολιτών στα κέντρα των αποφάσεων. Η πρόταση της μελέτης συμπεριλαμβάνει φορολογική αποκέντρωση με ξεκάθαρη αύξηση των εσόδων των δήμων στο πλαίσιο της αλλαγής των κριτηρίων κατανομής των πόρων. Παρόντες επίσης ήταν ο Αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελος, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μ. Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα, η κα Πατούλη το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ