Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σοβαρός τραυματισμός δημοτικού αστυνόμου από δημότη στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το δήμο να στηρίξει νομικά τον υπάλληλό του

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση όπου ζητά την νομική κάλυψη Δημοτικού Αστυνομικού για βαριές σωματικές βλάβες που υπέστη από δημότη, απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα» αναφέρει: «Κύριε δήμαρχε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/9/2017 θέσαμε το παραπάνω θέμα και εξηγήσαμε σύντομα, λόγω του περιορισμένου χρόνου, την ανάγκη να οριστεί δικηγόρος (Ποινικολόγος) με απόφαση Δημάρχου. Όπως αναφέρουν οι κλήσεις που επιδόθηκαν σήμερα 18/9/2017 στους δύο δημοτικούς αστυνομικούς, για να παραστούν ως μάρτυρες, το αυτόφωρο εκδικάζεται στις 21/9/2017.
Στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα οριστεί δικηγόρος ποινικολόγος , λόγω του κατεπείγοντος προφανώς από τον ίδιο. Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ.2 του ν.3852/2010 Αρμοδιότητες Δημάρχου ο Δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής και να υποβάλει προς έγκριση την σχετική απόφαση του, κατά την επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.
Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και χαρακτηρίζεται πέραν όλων των άλλων και ως εργατικό ατύχημα, δεδομένου ότι το συμβάν έγινε σε ημέρα και ώρα κατά την οποία ο υπάλληλος του δήμου Ν .Ιωνίας εκτελούσε υπηρεσία μπορούσε και έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το αίτημα του αυτοτελούς τμήματος της δημοτικής αστυνομίας που υποβλήθηκε στης 15/9/2017 χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί θετική ή αρνητική απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Δικαιολογίες του τύπου δεν προλαβαίνουμε δεν ευσταθούν και θα ζητηθούν ευθύνες σε περίπτωση που ο υπάλληλος του δήμου αφεθεί εκτεθειμένος χωρίς νομική κάλυψη, την οποία είναι υποχρεωμένος να του παράσχει ο δήμος.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ