Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Παρουσία 3500 θεατών πραγματοποιήθηκαν οι πέντε φθινοπωρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν οι φθινοπωρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και την Κοινωφελή Επιχείρηση, συνεχίζοντας μία μεγάλη παράδοση σημαντικών διοργανώσεων, τόσο με το θεσμό των «Ταυρείων» στον Ταύρο όσο και με τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη» στο Μοσχάτο. Τις 5 εκδηλώσεις παρακολούθησαν 3.500 θεατές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν:
• Παραδοσιακά, δημοτικά και λαϊκά τραγούδια με τον Τάσο Κατοπόδη
• Μουσική παράσταση αφιέρωμα στην καταστροφή της Σμύρνης με το συγκρότημα του Πασχάλη Τόνιου όπου συνέπραξαν και τα τμήματα του Πνευματικού μας Κέντρου, οι Ταυρίωνες και η Μουσική Γωνιά
• Ποπ και ροκ μουσική με τους Ησαϊα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή
• Συναυλία λαϊκής μουσικής με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ιουλία Καραπατάκη
• Αποκορύφωμα υπήρξε η συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, ένα υπερτοπικό γεγονός υψηλού συμβολισμού με την Πέγκυ Ζήνα, τον Άκη Δείξιμο και τη σύμπραξη της ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου
Οι εκδηλώσεις είχαν ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς αντί εισιτηρίου, οι θεατές προσέφεραν φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιτυχία των φθινοπωρινών εκδηλώσεων και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για τη στήριξή τους τόσο με την παρουσία τους όσο και με την προσφορά τους σε τρόφιμα και φάρμακα, με σκοπό την ενίσχυση των τριών νέων κοινωνικών δομών του Δήμου μας (Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Συσσίτιο), καθώς και τους συνεργάτες μου για την αποτελεσματική συνεργασία. Ιδιαίτερα, η 10η Σεπτεμβρίου ήταν ιστορική ημέρα για το Δήμο μας καθώς τιμήσαμε τον οικουμενικό μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με πολύ μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας που κατέκλυσαν την πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλες οι εκδηλώσεις ήταν με ελεύθερη είσοδο όταν σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων Δήμων προβλέπεται εισιτήριο. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε, σε πείσμα πολλών, την ανοικτή πρόσβαση και την ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις χωρίς καμία επιβάρυνση για όλους τους συμμετέχοντες. Ο πολιτισμός είναι ψυχαγωγία, είναι διασκέδαση αλλά αποτελεί και παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου είναι ο καλύτερος εγγυητής των κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων όλων των κατοίκων και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν περισσότερο ανάγκη και χρειάζονται υποστήριξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ