Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Παράταση την τελευταία στιγμή θέλει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για τη μελέτη της «υπογειοποίησης»!

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράταση για τον μήνα που επιλέχθηκε να γίνει, ζήτησε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τη διαβούλευση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κων/νου στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου: «Ο Δήμος ξεκινά διαδικασία διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της Πατριάρχου Κων/νου στη Νέα Φιλαδέλφεια» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για ένα μείζον συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό έργο, που τροποποιεί την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και αλλάζει τη φυσιογνωμία του προσφυγικού οικισμού και της λειτουργίας του κέντρου της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα χρόνια μετά την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου, επιλέχθηκε ο Αύγουστος ως περίοδος γνωμοδότησης, όταν δηλαδή τα αρμόδια όργανα δεν συνεδριάζουν.
Ο Δήμος έστειλε αίτημα παράτασης θεωρώντας ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθεί τεκμηριωμένα τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και η τοπική κοινωνία για τις νέες συνθήκες που θα επέλθουν και για τις επιπτώσεις του έργου. Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τα τοπικά συμβούλια, η επιτροπή διαβούλευσης, η επιτροπή ποιότητας ζωής και κατόπιν το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διατυπωθεί η γνώμη του Δήμου. Για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, η Μελέτη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.dimosfx.gr».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ