Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Περιστερίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22/9).
Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας με προσομοιωτές αυτοκινήτων τοποθετήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ποδηλατοδρόμιο του Άλσους Περιστερίου, εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” εκμάθησης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς για παιδιά.
Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου σημείωσε ότι: “Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Περιστερίου. Παιδιά, νέοι, έφηβοι και όλων των ηλικιών επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την ενημέρωση και την εκπαίδευση, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόληψη και κυρίως η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων”.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν το σημαντικό ρόλο της ζώνης σε περίπτωση ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), ενώ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες οδήγησης με τη βοήθεια των ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.ά.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ