Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ολοκληρώθηκε η 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βριλησσίων, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, προβαίνει κάθε χρόνο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των διοικητικών του ορίων.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου την 5η επέμβαση καταπολέμησης κουνουπιών στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 με συνδυασμένη εφαρμογή ταμπλετών προνυμφοκτονίας και ψεκαστικού μίγματος ακμαιοκτονίας, σε όλα τα φρεάτια και τα σημεία συγκέντρωσης υγρασίας, πάντα με εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επισημαίνεται ότι η επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης του προβλήματος των κουνουπιών απαιτεί την ευαισθητοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Περιφέρειας και όμορων Δήμων, αλλά και τη συμβολή κάθε πολίτη.

Ειδικότερα ο κάθε πολίτης θα πρέπει:
Να μη διατηρεί ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνει το στάσιμο νερό (πιατάκια γλάστρας κλπ).
Να ποτίζει με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα.
Να φροντίζει για την ανανέωση του νερού σε κολυμβητική δεξαμενή ή σε διακοσμητικά συντριβάνια και όταν δεν χρησιμοποιούνται να εκκενώνονται.
Να χρησιμοποιεί εγκεκριμένα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά.

Ο Δήμος θα συνεχίσει το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών μέχρι οι συνθήκες του περιβάλλοντος να καταστούν μη ευνοϊκές για την αναπαραγωγή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ