Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Οι παρεμβάσεις της Δημιουργίας Αλληλεγγύης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τα σχολεία, ο αθλητισμός στο επίκεντρο

Για σημαντικά ζητήματα πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μανούρη.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται: «Ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επεσήμανε μεταξύ άλλων το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την εικόνα του γηπέδου της Πλατείας Πάρσης. Η ερώτηση ήταν αν το έργο έχει παραληφθεί τεχνικά από την Υπηρεσία και πόσο κόστισε;
Ενημέρωσε πως υπάρχει υπάλληλος της Υπηρεσίας του Ο.Π.Α.Ν., που κάνει παρεμβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και διαφημίζει το έργο αυτό και τόνισε ότι λόγο και άποψη έχουν όλοι, αλλά οι υπάλληλοι πρέπει να μη επεμβαίνουν έτσι προκλητικά, γιατί αλλιώς λέγεται κατάχρηση της θέσης τους και εκτίθεται η ίδια η Υπηρεσία του Δήμου, δηλαδή ο ΟΠΑΝ και η Τεχνική Υπηρεσία».
Ο κ. Γκότσης απαντώντας στο ερώτημα παραδέχθηκε το γεγονός ότι ο περιβάλλων χώρος έχει προγραμματιστεί να διαμορφωθεί διαφορετικά και ότι η εργολαβία η συγκεκριμένη ήταν η αλλαγή του τάπητα και της περίφραξης και τίποτε άλλο», ενώ η κυρία Αθυμαρίτου ανέφερε ότι δεν έχει παραληφθεί το έργο ακόμη.
Η διαδικασία υποβολής ερωτήσεων ολοκληρώθηκε με τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως όταν παλιότερα ήταν στον Αθλητικό Οργανισμό, ήταν αποδέκτης παραπόνων όσον αφορά στο πρόβλημα των Κλειστών Γυμναστηρίων. Αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα με την πώληση της ομάδας του ΔΙΚΕ.ΑΣ. στον Ολυμπιακό, και επεσήμανε ότι το οξύμωρο είναι πως ενώ παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό, τις ώρες που είχε ο ΔΙΚΕ.ΑΣ. τις παίρνει μια νέα ομάδα που δραστηριοποιείται φέτος για πρώτη φορά (μια ομάδα με το όνομα ΔΙΑΣ, αν θυμάμαι καλά ). Και αναρωτήθηκε, αν μία ομάδα παρουσιαστεί εδώ στην πόλη και θέλει να μπει στο γήπεδο, στον Ίκαρο, θα της δοθούν ώρες; Αναφερόμενος Αναφερόμενος σε συνεντεύξεις του πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας ΔΙΚΕ.ΑΣ., του κ. Ξυνή τόνισε ότι μπέρδεψαν πολύ την υπόθεση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «e-mail» που στέλνει ο κ. Προδρομίδης, στους γονείς επιχειρώντας να τους βάλει απέναντι στην όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενέργεια που χαρακτήρισε απαράδεκτη. Και τέλος ρώτησε τον κ. Δήμαρχο γιατί ενώ στο Δ.Σ., με τους αγώνες τους οποίους είχαν γίνει από όλους μαζί για το Κλειστό του Γαλατσίου, πάρθηκε η απόφαση ότι θα διατεθούν χώροι και ώρες στο Κλειστό Γυμναστήριο, για τις ομάδες του Δήμου μας δεν έχει γίνει κάτι ακόμη και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη και ενημέρωση για το θέμα αυτό.
Απαντώντας στον κ. Λαζαρίδη, ο κ. Γκότσης είπε πως περιμένουν να δώσει ένα είδος παραχωρητηρίου για έναν χώρο ο Δήμος Γαλατσίου. Έχει γίνει ένας προγραμματισμός πώς θα αξιοποιηθεί εκείνος ο χώρος. Θα είναι για τις ομάδες μπάσκετ.
Ο κ. Γκότσης, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως έμαθε πρόσφατα ότι έχει δημιουργηθεί κι ένας καινούργιος αθλητικός σύλλογος στίβου, ο οποίος ζητάει κι εκείνος ώρες στο ανοιχτό. Είναι ένα ζήτημα, που μας απασχολεί. Ήδη γίνονται κουβέντες κ.τ.λ., ώστε να γίνει έλεγχος αν είναι νόμιμος ο καινούργιος σύλλογος και αν έχουν Καταστατικά οι καινούργιοι σύλλογοι, γιατί είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Είπε πως πρόκειται για ένα κομμάτι της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ», όπου έφυγε και έκανε έναν καινούριο σύλλογο. Κατέληξε λέγοντας ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο ξεπερνάει τον Ο.Π.Α.Ν. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Π.Α.Ν. και δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σαν θέμα την επόμενη εβδομάδα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ