Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Η Δημοτική Αρχή βράβευσε τα παιδιά του Βύρωνα σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθώντας για την εξασφάλιση συνθηκών όπου μπορεί να ευδοκιμήσει η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και η διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη. Η γνώση εξάλλου είναι αγαθό με κοινωνική αξία.
Για αυτό το λόγο, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, διοργανώθηκε – η εκδήλωση θεσμός καθώς πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά – στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού» τελετή αφιερωμένη στους νέους φοιτητές, στους μαθητές των σχολείων του Δήμου Βύρωνα που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2017.
Μια βραδιά μαγική, με έντονα συναισθήματα. Οι κερκίδες να σφύζουν από ζωή από τους φοιτητές πλέον, που έκαναν τη δική τους «κερκίδα» αποθεώνοντας τους συμμαθητές τους για την επιτυχία τους. Φίλοι, συμμαθητές, παππούδες, γιαγιάδες, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί και αιρετοί, συνέθεσαν το συναισθηματικό μωσαϊκό μίας νύχτας αφιερωμένης στα νιάτα του Βύρωνα, στο σήμερα και στο αύριο όχι μόνο της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ευχήθηκε στις νέες και στους νέους της πόλης μας καλή φοιτητική σταδιοδρομία, γεμάτη υγεία, δημιουργία, διακρίσεις και ολόπλευρη μόρφωση, εξήρε την αρωγή των οικείων τους και φυσικά των δασκάλων τους σ’ αυτή την επίπονη προσπάθεια που έζησε από κοντά όπως τόνισε στο παρελθόν, τόσο ως γονιός όσο και ως εκπαιδευτικός, ενώ ανέφερε τα έργα της Δημοτικής Αρχής για την παιδεία.
Οι φοιτητές παρέλαβαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναμνηστικό δίπλωμα με το ποίημα του Rudyard Kipling, «Αν», αφιέρωμα – παρακαταθήκη από τον Δήμαρχο Βύρωνα και Εκπαιδευτικό, Γρηγόρη Κατωπόδη, τους Αντιδημάρχους, τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους, στους μελλοντικούς επιστήμονες.

Στους φοιτητές δόθηκαν επίσης εισιτήρια ώστε να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Στην τελετή βράβευσης από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Γιάννης Μαυρίκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων Μίλτος Μπαντής και Αλέξης Σωτηρόπουλοςκαι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βασιλοπούλου, Γιώργος Αρβανίτης Σοφία Δασκαλάκη, Νίκος Κορρές, Ιουλία Κιούπη, Λευτέρης Τριανταφύλλου, Πηνελόπη Δάφνη, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Τάσος Μαυρόπουλος και Βαγγέλης Γείτονας. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι Διευθύντριες των 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βύρωνα, Ελένη Δαμαλά και Βενετία Στύλιου αντίστοιχα.
Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με πολλά χαμόγελα και με την κλασική πλέον ομαδική αναμνηστική φωτογραφία των φοιτητών μαζί με τον Δήμαρχο Βύρωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ