Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραµµα Θερινής ∆ηµιουργικής Απασχόλησης του ∆ήµου Παλαιού Φαλήρου, η τελετή λήξης του οποίου πραγµατοποιήθηκε πριν από λίγες µέρες στο ∆ηµοτικό Αθλητικό Κέντρο του ∆ήµου.

Σκοπός του Προγράµµατος ήταν η στήριξη των οικογενειών του ∆ήµου, αλλά και η δηµιουργική ψυχαγωγία των παιδιών, κάτι που υλοποιήθηκε σε µεγάλο βαθµό καθώς οι υπεύθυνοι του Προγράµµατος και το εξειδικευµένο προσωπικό κάλυψαν τις παιδαγωγικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών, προσφέροντας τους ψυχαγωγία και βιωµατική δράση, σε ένα πλούσια διαρθρωµένο πρόγραµµα.

Η θεµατολογία των δρώµενων που παρουσίασαν τα παιδιά και των 6 σχολείων στα οποία φιλοξενήθηκε η Θερινή ∆ηµιουργική Απασχόληση, αφορούσε τη διατροφική πυραµίδα και ήταν άριστα συνυφασµένη µε το πρόγραµµα διατροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ∆ήµο υπό την επίβλεψη του ειδικού συµβούλου του ∆ηµάρχου και παγκόσµιου ρέκορντµαν Χρήστου Παπανικολάου.

Ο ∆ήµαρχος ∆ιονύσης Χατζηδάκης στο σύντοµο χαιρετισµό του επεσήµανε την αρτιότητα του Προγράµµατος και τον επαγγελµατισµό των εκπαιδευτικών που συµµετείχαν σ” αυτό. Τόνισε δε, το διέξοδο που δίνεται στις οικογένειες που δεν έχουν να απασχολήσουν τα παιδιά τους µετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Αντιδήµαρχος Παιδείας Γιάννης Φωστηρόπουλος, τόνισε πως, το Θερινό Πρόγραµµα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης απορέει από την κοινωνική πολιτική που ασκεί ο ∆ήµος Παλαιού Φαλήρου, στο ευρύτερο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται οι βρεφικοί και παιδικοί σταθµοί αλλά και η πολιτική απαλλαγής από τα δηµοτικά τέλη των τρίτεκνων, πολύτεκνων και µονογονεϊκών οικογενειών.

Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι το θερινό Πρόγραµµα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης του ∆ήµου Παλαιού Φαλήρου, πραγµατοποιείται µε επιτυχία για 9η συνεχόµενη χρονιά και αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Μάλιστα ο ∆ήµος Παλαιού Φαλήρου καινοτόµησε όταν πριν χρόνια ξεκίνησε την λειτουργία του προγράµµατος, ενώ ανάλογα προγράµµατα δηµιουργήθηκαν εκ των υστέρων και από άλλους ∆ήµους.

Στο πρόγραµµα της φετινής χρονιάς, διάρκειας 6 εβδοµάδων, συµµετείχαν 600 παιδιά και πραγµατοποιήθηκε σε 6 σχολικές µονάδες του ∆ήµου καλύπτοντας όλες τις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ