Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Θερινής ∆ημιουργικής Απασχόλησης του ∆ήμου Παλαιού Φαλήρου για 9η συνεχή χρονιά, η τελετή λήξης του οποίου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο ∆ημοτικό Αθλητικό Κέντρο του ∆ήμου. Στο φετινό πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων συμμετείχαν 600 παιδιά και καλύφθηκαν όλες οι περιοχές του Δήμου.

Σκοπός του Προγράμματος ήταν η στήριξη των οικογενειών του ∆ήμου, αλλά και η δημιουργική ψυχαγωγία των παιδιών, κάτι που υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς οι υπεύθυνοι του Προγράμματος και το εξειδικευμένο προσωπικό κάλυψαν τις παιδαγωγικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών, προσφέροντας τους ψυχαγωγία και βιωματική δράση, σε ένα πλούσια διαρθρωμένο πρόγραμμα.

Η θεματολογία των δρώμενων που παρουσίασαν τα παιδιά και των 6 σχολείων στα οποία φιλοξενήθηκε η Θερινή ∆ημιουργική Απασχόληση, αφορούσε τη διατροφική πυραμίδα και ήταν άριστα συνυφασμένη με το πρόγραμμα διατροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ∆ήμο υπό την επίβλεψη του ειδικού συμβούλου του ∆ημάρχου και παγκόσμιου ρέκορντμαν Χρήστου Παπανικολάου.

Ο ∆ήμαρχος ∆ιονύσης Χατζηδάκης στο σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε την αρτιότητα του Προγράμματος και τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σ’ αυτό. Τόνισε δε, το διέξοδο που δίνεται στις οικογένειες που δεν έχουν να απασχολήσουν τα παιδιά τους μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε πως το Θερινό Πρόγραμμα ∆ημιουργικής Απασχόλησης απορέει από την κοινωνική πολιτική που ασκεί ο ∆ήμος Παλαιού Φαλήρου στο ευρύτερο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί αλλά και η πολιτική απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη των τρίτεκνων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ