Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Αποτελεσματική συνδρομή του ΣΠΑΠ σε δύο αλλεπάλληλα περιστατικά πυρκαγιών στο Μενίδι και στο Γαλάτσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεσα και καθοριστικά, εθελοντές, εργαζόμενοι και πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε κατάσταση επιφυλακής και με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, συνέβαλλαν στην κατάσβεση δύο περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν η πρώτη στα σύνορα των Δήμων Μεταμόρφωσης και Αχαρνών στο ρέμα της Χελιδονούς και η δεύτερη πλησίον του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι, στα όρια με το Δήμο Νέας Ιωνίας, βοηθώντας καίρια και αποφασιστικά το Πυροσβεστικό Σώμα και τους όμορους Δήμους.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που έκαψαν ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, συμμετείχαν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και συνέδραμαν εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ, των Δήμων Γαλατσίου, Κηφισιάς και Διονύσου, καθώς και των Εθελοντικών Ομάδων της Άνοιξης, του Αγίου Στεφάνου και της Ροδόπολης.

Στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και Μέλος του ΔΣ του Σ.Π.Α.Π. Παναγιώτης Φυκίρης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και συνεχούς επιφυλακής στην οποία βρίσκονται από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ, οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, καθώς και οι Εθελοντικές Ομάδες, είχαν σαν αποτέλεσμα να επέμβουν ταχύτατα από τα πρώτους στα διαδοχικά περιστατικά που εκδηλώθηκαν με πολλή λίγη χρονική διαφορά, προσφέροντας καθοριστική συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα, στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Αχαρνών και Γαλατσίου, έτσι και αυτά τα περιστατικά πυρκαγιάς να κατασταλούν πριν γίνουν επικίνδυνα. Είναι απορίας άξιον και πάλι πως ξεσπά για τρίτη φορά πυρκαγιά σε ίδιο σημείο με αυτό που υπήρξε μόλις 3 μέρες πριν και αναφέρομαι στο Γαλάτσι, καθώς και σε μία περιοχή πλησίον της οποίας είχαμε προβεί σε δράση καθαρισμού του ρέματος. Ευτυχώς και δύο επεμβάσεις ήταν ακαριαίες και ο συντονισμός για άλλη μία φορά υποδειγματικός και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Θα ήθελα να συγχαρώ τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άμεσα επενέβησαν και συνέδραμαν το Πυροσβεστικό Σώμα και τους όμορους Δήμους, τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, τις Εθελοντικές Ομάδες, αλλά ιδιαίτερα τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι οποίοι για άλλη μία φορά εκτελώντας με ακρίβεια τα πλάνα και τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει στον ΣΠΑΠ, κατάφεραν να επέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Εμείς στον ΣΠΑΠ αλλά και όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ενότητα και αλληλεγγύη θα συνεχίσει να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών μας, αλλά και της Αττικής ευρύτερα, για να αποτρέψουν τέτοια ύποπτα και περίεργα περιστατικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ