Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Έλεγχο στις αυθαιρεσίες και Ακαδημαϊκούς κανόνες υπέρ των αδυνάτων προτείνει ο υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η προσπάθειά μας, η επιμονή από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό είναι να καθιερώσουμε ακαδημαϊκούς κανόνες στο τοπίο που απορρυθμίστηκε με έναν καταστροφικό τρόπο για τα πανεπιστήμια”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Έπειτα από σχετική μελέτη, όπως δήλωσε ο κος Γαβρόλγου αναδεικνύεται ότι το 85% τον Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων είναι εξαιρετικά, ωστόσο έκανε λόγο για το υπόλοιπο 15% που δυσφημίζει το Πανεπιστήμιο. Τόνισε τις αυθαιρεσίες που γίνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί αλλιώς καλύπτετε αυτούς που αυθαιρετούν. Και αυθαιρετούν εκείνοι οι οποίοι με τον τρόπο που υπολογίζουν τα δίδακτρα αφήνουν έξω τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες”.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας τόνισε τη σημασία της αξιολόγησης και της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται. Έκανε λόγο για τα Μεταπτυχιακά που φέρουν μεγάλα τέλη, εξηγώντας ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι τα Μεταπτυχιακά προγράμματα να είναι δωρεάν, αλλά άτι τέτοιο “δεν είναι ρεαλιστικό ούτε καν ως αίτημα. Γι’ αυτό λέμε να υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις αυθαιρεσίες”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ