Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο “Διογένης” ξεκίνησε έναν κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα, στοχεύοντας να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε θέματα πολιτικής για τα ναρκωτικά.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, με την Δήμαρχο κ. Μαρία Ανδρούτσου και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ελένη Καντζέλη.
Η συζήτηση έγινε σε φιλικό και ειλικρινές κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την θέληση να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος στην τοπική κοινωνία για τις ψυχοδραστικές ουσίες, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών.
Επίσης, επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον αγώνα τους για καλύτερες απαντήσεις στις ανάγκες των χρηστών και της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα, την έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής για τα Ναρκωτικά.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να προσβλέπουν σε μια στενότερη συνεργασία στο θέμα της πολιτικής των ναρκωτικών, δίνοντας έτσι μια νέα διάσταση στις σχέσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του “Διογένη”.

Ποιος είναι ο «Διογένης»
Ο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» – Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά – είναι οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύριους στόχους: (α) την προώθηση του διαλόγου για την πολιτική των ναρκωτικών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και αλλαγών στην νομοθεσία με προσανατολισμό στην δημόσια υγεία και στα ανθρώπινα δικαιώματα, (β) τη βελτίωση της επικοινωνίας με εθνικές και διεθνείς αρχές του χώρου των ναρκωτικών και (γ) την παρακολούθηση των εξελίξεων του χώρου τόσο σε εθνικό, περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η οργάνωση «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα από δίκτυα συνεργασίας σε Περιφερειακό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκει και προωθεί τη συνεργασία με: τους υπεύθυνους πολιτικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οργανισμούς – που παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, μείωσης της βλάβης, θεραπείας, και κοινωνικής (επαν)ένταξης – τους υπευθύνους για την επιβολή του νόμου, επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα, και την Κοινωνία των Πολιτών.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ