Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Διεκδίκηση της παραμονής των Αστυνομικών Τμημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα) Μελισσίων και Ν. Πεντέλης – Πεντέλης μετά από πρόσκληση του Δημάρχου και Προέδρου του ΤοΣΠΠα Μελισσίων Δημήτρη Στεργίου επί του σχεδίου των συγχωνεύσεων των Α.Τ. και Τ.Α. στη Βορειοανατολική Αττική.

Τα Συμβούλια αποφάσισαν ομόφωνα να διερευνηθεί η δυνατότητα απόκτησης κτηρίου για στέγαση του Α.Τ. και Τ.Α. στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης και να διεκδικηθεί η παραμονή και στελέχωση και των δύο Α.Τ. και Τ.Α. στο Δήμο Πεντέλης και να ενημερωθεί η Κοινωνία για την ανάγκη στήριξης αυτής της διεκδίκησης. Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου κοινή συνεδρίαση των ΤοΣΠΠα Μελισσίων και Ν. Πεντέλης-Πεντέλης την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, και ώρα 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καλαμβόκη 2Α-15127-Μελίσσια) στην οποία θα προσκληθούν οι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, αθλητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, οι επαγγελματικοί φορείς και τα Μ.Μ.Ε, για δρομολόγηση ενεργειών παραμονής των Α.Τ. και Τ.Α. στο Δήμο Πεντέλης. Τα Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να φέρει το θέμα στην ΠΕΔΑ και στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων κατά κρίσιν τους.

Έγγραφο για τον πρώην καταυλισμό των Κούρδων
Επίσης συζητήθηκε το θέμα του πρώην καταυλισμού των Κούρδων στη Δ.Κ.Πεντέλης και αποφαιστηκε να σταλεί έγγραφο από τις υπηρεσίες του Δήμου στην Πολεοδομία και στην Αστυνομία προκειμένου να προβούν σε αυτοψία στο χώρο του πρώην καταυλισμού των Κούρδων στη Δ.Κ.Πεντέλης, στον οποίο έχουν κατασκευαστεί νέες αυθαίρετες κατασκευές και αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των διαμενόντων προσφύγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ