Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Έντυπα με… ειδικό βάρος

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος των περιφερειακών εφημερίδων και του ειδικού περιοδικού Τύπου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση με θέμα «Το ΕΝΤΥΠΟσιακό μέλλον του Περιοδικού Τύπου, Περιφερειακού και Κλαδικού». Στην εκδήλωση έγινε η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μεγάλης Πανελλήνιας Ποσοτικής  Έρευνας για τον Περιοδικό Τύπο, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Focus Bari, για λογαριασμό της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) τον Ιούλιο του 2015 σε δείγμα 1.500 ατόμων.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, Μιχάλης Σαββάκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία της  Ένωσης, που φέτος συμπληρώνει 77 χρόνια δημιουργικής πορείας, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε τις προοπτικές και τους στόχους της.
Στη συνέχεια η Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, Πέννυ Καλύβα, παρουσίασε τα έντυπα της  Ένωσης.

Τα βασικά ευρήματα
Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Focus Bari για λογαριασμό της ΕΔΙΠΤ σε συνολικό δείγμα 1.500 ατόμων, 18-74 ετών, πανελλαδικά.
Οι Περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες  παρουσιάζουν διείσδυση 80% πανελλαδικά. Η σχέση με τους αναγνώστες έχει συναισθηματική διάσταση και σεβασμό για τον ενημερωτικό ρόλο τους: Για το 83% των αναγνωστών οι περιφερειακές/τοπικές εφημερίδες είναι το μέσο για να κρατούν επαφή με τον τόπο τους και για το 75% συμβάλλουν στη διατήρηση τοπικών παραδόσεων. Παράλληλα, σχεδόν 8 στους 10 αναγνώστες εκτιμούν αφενός το τοπικό περιεχόμενο που δεν βρίσκουν αλλού και αφετέρου την προβολή τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων μέσα από τις εφημερίδες αυτές. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι περιφερειακές/τοπικές εφημερίδες έχουν σημαντική θέση στη ζωή των αναγνωστών, οι οποίοι αφιερώνουν κατά μέσο όρο 36΄ στην ανάγνωσή τους, που γίνεται σε ποσοστό 73% στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν δυναμική και πολλαπλούς αναγνώστες αφού, μετά την ανάγνωση, 37% τα προωθεί σε άλλους και σχεδόν ένας στους τέσσερις κρατά τεύχη ή αποκόμματα για μελλοντική αναφορά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ