Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

H θέση του Γιάννη Κωνσταντάτου για τη φιλοξενία προσφύγων στο Ελληνικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Επικοινωνία με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα είχε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει 500 περίπου πρόσφυγες στο γήπεδο χόκεϋ του πρώην αεροδρομίου.
Ο Δήμαρχος, όπως αποκαλύπτει εξέφρασε στον Υπουργό την ενόχλησή του για το γεγονός πως στις συσκέψεις που έγιναν δεν παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής συνεπώς δεν ακούστηκαν οι θέσεις τους για αποφάσεις τόσο κρίσιμες.
Και ο κ. Κωνσταντάτος συνεχίζει τα εξής: “Εν τούτοις εμείς ανθρωπιστικά και αλληλέγγυοι στο δράμα αυτών των ανθρώπων θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσον αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς βοήθεια πρέπει να παρέχει ο δήμος. Επίσης, θεωρώ ως δεδομένη την προφορική δέσμευση σε μένα του υπουργού ότι δεν μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση ούτε για την δημιουργία καταυλισμού χιλιάδων ανθρώπων εντός του αεροδρομίου που δυστυχώς κάποιοι κύκλοι καλλιεργούν εντέχνως.
Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως θα είναι για λίγες ημέρες και για περιορισμένο αριθμό. Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο. Το αεροδρόμιο ήταν και είναι για εμάς ο χώρος που πρέπει να γίνει η ανάπτυξη και η επένδυση που θα φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά οφέλη για τους όμορους δήμους. Σ΄αυτό είμαι σταθερά προσανατολισμένος και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη απ΄αυτό”.
Πάντως, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και τον Υπουργό οπότε θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ