Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σωτήρια …μαθήματα στα Μελίσσια

Δημοσιεύθηκε

στις


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για τρίτη συνεχή χρονιά, σε υλοποίηση πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πεντέλης και σε συνεργασία με τον εθελοντή πτυχιούχο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό κ. Χρήστο Κρασαδάκη Χρήστο και την εκπαιδεύτρια ιατρό κα Ρούλα Ζαχαροπούλου. Με προβολή βίντεο και πρακτική εκπαίδευση σε πρόπλασμα (κούκλα) ανά θεματική ενότητα (Καρδιοαναπνευστική ανακοπή,  Επιληπτική κρίση,  Αιμορραγία,  Αναπνευστική απόφραξη, Πνιγμονή) ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για τις απαραίτητες και πολλές φορές σωτήριες πρώτες βοήθειες που απαιτούνται να προσφέρουν σε άτομα που κινδυνεύουν.
Τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν αποτελούν πιστοποίηση βασικής υποστήριξης ζωής. Δίνεται όμως η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν (εκπαιδευτικούς, γονείς, νοσηλευτές, δημότες) να πιστοποιηθούν κατόπιν συνδρομής στη βασική υποστήριξη ζωής, σε προγραμματισμένο σεμινάριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας και να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά από την Rescue Training International (RTI) έτσι ώστε εάν το επιθυμούν να μπορούν να αξιοποιηθούν εθελοντικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  επικοινωνήστε με την υπάλληλο του Δήμου κα Γεωργία Κρασαδάκη: Τηλ.: 2132050033, email: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ