Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κατασκευή δύο νέων σχολείων στο Γέρακα

Δημοσιεύθηκε

στις


Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την παράδοση του νέου σχολικού συγκροτήματος  που θα στεγάσει το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης, στην περιοχή Βακαλόπουλο της Δ.Ε. Παλλήνης, σε φάση υλοποίησης και σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι εργασίες κατασκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, επί της οδού Μιαούλη.
Η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου σχολείου, έγινε μετά από δεύτερη δημοπράτηση του έργου (η πρώτη δεν καρποφόρησε γιατί όλοι οι εργολάβοι παραιτήθηκαν) και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν καθ’ όλη τη διαδικασία.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι ξεκινά από το Σεπτέμβρη η λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης στο Βακαλόπουλο, ένα έργο που το είχαμε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε μέσα στην προθεσμία του για να φιλοξενήσει τα παιδιά μας σ εάν σύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες. Παράλληλα προχωράει η κατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου και 9ου Νηπιαγωγείου Γέρακα στην οδό Αισώπου, καθώς επίσης και η κατασκευή του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, οι οποίες ξεκίνησαν μόλις το Πάσχα, αλλά προχωρούν και αυτές με γρήγορους ρυθμούς, οπότε σ’ ενάμιση χρόνο θα έχουμε και αυτά τα κτίρια έτοιμα.
Μ αυτές τις κτιριακές υποδομές που αποκτούμε στο Δήμο μας εκτονώνεται ένα πρόβλημα που είχαμε, καθώς ο Δήμος Παλλήνης έχουν τον πλέον νεανικό πληθυσμό, με νέα ζευγάρια που εγκαθίστανται στην πόλη μας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, δημιουργώντας ταυτόχρονα ανάγκες στέγασης των σχολείων. Έτσι, δεν θα δημιουργηθεί έλλειμμα σχολικής στέγης όπως κάποτε. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, προγραμματίζοντας έγκαιρα της κατασκευές των σχολείων», δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος για τα νέα σχολεία της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ