Ελάτε στην παρέα μας

Συνεντεύξεις

Μιλτιάδης Καρπέτας: Αυτό είναι το σχέδιο της επόμενης πενταετίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 
Στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε, μετά την επανεκλογή του, στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ και στο xtypos.gr ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για πολλά και σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες. Ο Δήμαρχος απαντάει σε όσα του καταλογίζουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τους 11 εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενημέρωσε για την τύχη της προσφυγής που κατέθεσαν για τα δημοτικά τέλη και εξήγησε τα αποτελέσματα της Έκθεσης των Ορκωτών Λογιστών. Παράλληλα, παρουσίασε το όραμά του για το Μουσείο Οίνου, στον κεντρικότερο κόμβο της Ελλάδας, την απόφασή του να κινήσει τις διαδικασίες για μεταφορά του νεκροταφείου και μία σειρά από άλλα ζητήματα που μπορείτε να τα διαβάσετε στη συνέντευξη που ακολουθεί.  

Οι δήμοι προσέφεραν πολλά στην εποχή της κρίσης σε επίπεδο κοινωνικών δομών.  Προγραμματίζονται και νέες δράσεις;

Χωρίς καμία αυτοδιοικητική αυταρέσκεια, είναι αλήθεια ότι οι δήμοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα κοινωνικής υφής. Ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού κράτους που κατέρρευσε, σε μεγάλο βαθμό, αν όχι πλήρως το υποκατέστησαν οι δήμοι. Και καλά έκαναν και θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν. Ήδη έχουν ξεκινήσει πιο οργανωμένες προσπάθειες κοινωνικής στήριξης.Τρέχει ένα νέο πρόγραμμα από το οποίο αναλογούν μεσοσταθμικά σε κάθε δήμο περίπου 275.000 ευρώ, το χρόνο, για τη στήριξη των κοινωνικών δομών και της καταπολέμησης της φτώχειας.  Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα μπορεί να ασκηθεί σημαντική κοινωνική δράση και πολιτική, αρκεί να μη χαθεί στη γραφειοκρατία και τις άγονες διενέξεις.  

Τι απαντάτε σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης που με ανακοινώσεις τους σας κατηγόρησαν ότι απολύσατε 11 εργαζόμενους από την Κοινωφελή Επιχείρηση;

Ο Δήμαρχος δεν απολύει κανέναν εργαζόμενο. Καμία από τις συμβάσεις αυτές δεν ήταν σύμβαση εργασίας. Ήταν συμβάσεις έργου που νομικά δεν μπορούσαν να συνεχιστούν. Όποιος καταγγέλλει, να ζητήσει να νομοθετηθεί ο τρόπος που θα δίνει τη δυνατότητα να μη φεύγουν. Ο Δήμαρχος περισσότερο από κάθε άλλον θα είχε λόγο να συνεχιστούν εργασιακές συμβάσεις, έστω και με τη μορφή της σύμβασης έργου, για να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα που έχει. Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς κίνδυνο, για τον ίδιο τον εργαζόμενο, το Δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση. Αν υπάρχει τέτοιος τρόπος, παρακαλώ, να υποδειχθεί. Είναι άλλο να λέμε πράγματα που έτσι μας έρχονται και άλλο να λέμε πράγματα θεμελιωμένα.

Κατηγορήθηκε η δημοτική αρχή για την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για το οικονομικό έτος 2012. Πως κρίνετε τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χωρίς την παρουσία μου, για λόγους ανωτέρας βίας και ήταν τελείως εκτός θέματος. Υπήρχε έλλειψη της στοιχειώδους αίσθησης για τι πράγμα μιλάμε. Μιλάμε για έκθεση ορκωτών ελεγκτών, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Ήταν επιλογή δική μου να αξιώσω, από τους ελεγκτές, να επισημάνουν όσο γίνεται περισσότερο τις αδυναμίες που εντόπισαν για να βελτιωθούν. Αυτός είναι ο ρόλος της. Αυτά που άκουσα ήταν τελείως επί άλλου ζητήματος. Νομίζω ότι υπέκυψαν κάποιοι στον πειρασμό μίας αντιπολιτευτικής συμπεριφοράς που κινήθηκε εκτός θέματος. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα λειτουργούν τέλεια. Κάθε άλλο, έχουμε πάρα πολλές αδυναμίες. Ο εσωτερικός έλεγχος προβλέπεται από κατευθυντήρια γραμμή της ΕΕ. Ελάχιστοι ή κανένας δήμος δεν κατάφερε να έχει εσωτερικό έλεγχο, γιατί απαιτεί το κατάλληλο προσωπικό. Αν κάναμε την υπόθεση πως θα μπορούσαμε να τον εφαρμόσουμε εδώ τον εσωτερικό έλεγχο, η αδυναμία θα ήταν απόλυτη. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι από έξω. Η αναλυτική λογιστική είναι δρομολογημένη και θα λειτουργήσει το 2015. Το ίδιο θα συμβεί και με την αποθήκη, για την οποία υπάρχει πρόβλημα και προσωπικού. Ακόμη, θα λειτουργήσει και η άμεση σύνδεση του νεκροταφείου, του κολυμβητηρίου κ.α. με τις λειτουργίες του δήμου. Είναι αδυναμίες που τις λύνουμε αλλά δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Απαιτούνται προϋποθέσεις και αυτό που κάνουμε τέσσερα χρόνια εδώ είναι να διορθώνουμε και να συμμαζεύουμε συνεχώς. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουμε οικονομικό διευθυντή. Δεν έχουμε έναν ΠΕ υπάλληλο με τις απαραίτητες γνώσεις. Μάλιστα, για αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάποιους μήνες έχουμε δεχτεί και παρατηρήσεις ελεγκτικά.

Πως αξιοποιήσατε την κινητικότητα;

Με την κινητικότητα, όπου περιμένουμε ακόμα δύο άτομα, είχαμε πολύ θετικό ισοζύγιο σε εισροή, τόσο αριθμητικό όσο και ποιοτικό. Έχουν έρθει κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο του προσωπικού και του διοικητικού μηχανισμού. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές σχετικά.        

Πόσο διαφορετικό είναι το εφταπαραταξιακό Δημοτικό Συμβούλιο από το προηγούμενο που συμμετείχαν τρεις Συνδυασμοί;

Το νέο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή εφτά παρατάξεων έχει και καλύτερα και χειρότερα πράγματα από το προηγούμενο.  Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει στοιχειώδης αίσθηση της ευθύνης και στοιχειώδης καλή πίστη, οι εφτά παρατάξεις είναι πλούτος, γιατί ακούγονται περισσότερες απόψεις και γίνεται δημιουργικότερος διάλογος. Όμως πέρα από το θεωρητικό είναι και το πρακτικό.Αν μεταφέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο πρακτικές του τύπου – που είχαν γίνει προεκλογικά – να γεμίζουμε νύχτα απίθανα συνθήματα το Δηλαβέρη, τότε το επίπεδο πέφτει και το πλεονέκτημα μετατρέπεται σε μειονέκτημα. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται αυτό που είχα πει πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών ότι κάποιοι επίδοξοι λειτουργούσαν κακόπιστα, ανεύθυνα και αρνητικά για την πόλη και την κοινωνία που είναι το ζητούμενο της πολιτικής. Θέλω να ελπίζω –παρά τα κάποια αρνητικά κρούσματα-ότι δεν θα  περάσουμε την πενταετία με παρόντα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον ανεύθυνο, ανάρμοστο και αρνητικό αντιπολιτευτικό λόγο.

Που βρισκόμαστε με την προσφυγή των δύο παρατάξεων για τα δημοτικά τέλη;

Σας ενημερώνω ότι απερρίφθη η προσφυγή των δύο παρατάξεων για τα δημοτικά τέλη. Ήταν μία προσφυγή που εγκαινίασε νέα ήθη στην πόλη. Όποιος καταφεύγει στην Αποκεντρωμένη για να «καρφώσει» και να μπλοκάρει τον Προϋπολογισμό διαπράττει τεράστιο πολιτικό ατόπημα. Δεν το κάνει κατά του Δημάρχου και της διοικούσας παράταξης, το κάνει εις βάρος του Δήμου και της κοινωνίας. Αυτό που γράφτηκε και υποστηρίχτηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση ότι μουλωχτά ο Δήμαρχος πήρε 9,5 εκ. αποτελεί μεγάλη ανευθυνότητα και υπόγεια μαύρη προπαγάνδα. Αν η αντιπολίτευση θέλει να συμμετέχει στη δημόσια ζωή δημιουργικά και εποικοδομητικά, και αυτό είναι προς το συμφέρον της γιατί οι πολίτες λογαριάζουν τους υπεύθυνους ανθρώπους, θα πρέπει να μη λέμε από τη μία μεριά είναι φτωχό το Τεχνικό Πρόγραμμα, είναι λειψές οι Κοινωνικές Δομές και από την άλλη να προτείνει μείωση των εσόδων κατά 40%. Υπέρ ποίων; Όχι υπέρ των δημοτών, αλλά υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων.   Επαναλαμβάνω εδώ ότι υποστηρίζω την επιχειρηματικότητα γιατί παράγει πλούτο και είναι προς όφελος της κοινωνίας και του δήμου, ειδικά σε έναν δήμο όπως τη Μεταμόρφωση που είναι το μοναδικό συγκριτικό της πλεονέκτημα.  Όμως οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την οικονομική δύναμη για να ανταποκριθούν στα τέλη. Το είπα προεκλογικά ότι δεν θα το κάνω και το επανέλαβα μετεκλογικά, εφόσον οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.   Το πρώτο καθήκον είναι να προστατεύσεις το δήμο από την οικονομική κατάρρευση. Αν κάποιοι θέλουν ο δήμος να χρεοκοπήσει δεν θα τους κάνω τη χάρη.

Πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του διαδημοτικού αθλητικού κέντρου Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης;

Στο Διαδημοτικό έπρεπε να χτιστεί ένα τοιχίο αντιστήριξης, το οποίο θα γίνει σε τρεις μήνες. Ήδη αναδείχτηκε ο εργολάβος και έχει εγκατασταθεί. Είχαμε έκπτωση σχεδόν στο 50% και το κόστος ανέρχεται στις 80.000 ευρώ, που βαραίνει κατά το ήμισυ κάθε δήμο. Μόλις γίνει το τοιχίο αντιστήριξης, θα τελειώσουν και τα υπόλοιπα. Άλλωστε τα περισσότερα από το κύριο έργο είναι έτοιμα.Εκεί, τελειώνει το έργο και αρχίζει το ζήτημα του τρόπου της λειτουργίας του αθλητικού κέντρου, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κόστος και την ορθολογιστική λειτουργία.  Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με την Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης και θα συγκροτήσουμε εξαμελής επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες και τους τρόπους ώστε να εκπονήσει έναν κανονισμό λειτουργίας. Πρέπει να πω ότι υπάρχει καλόπιστη συνεργασία με το γειτονικό δήμο αλλά όταν είναι δύο στο κουμάντο παρατηρείται μία δυσκινησία και παίρνει λίγο χρόνο.Άποψη μου είναι, και συμφωνήσαμε σε αυτό, ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η καλή διοίκηση του αθλητικού κέντρου και ότι οι πόροι που θα καλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες κατ΄ ελάχιστο.  

Έχουμε νεότερα για την κατασκευή του 2ου Λυκείου;

Για το 2ο Λύκειο είμαστε εν αναμονή της δικαστικής απόφασης που θα καθορίζει την τιμή μονάδας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των Κτιριακών Υποδομών, πρώην ΟΣΚ.Περιμένω με το που θα βγει η απόφαση οι “Κτιριακές Υποδομές”, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης θα σπεύσουν να πληρώσουν για να προχωρήσουμε στην δημιουργία του σχολείου. Πιστεύω ότι με το που θα βγει η δικαστική απόφαση το θέμα θα λυθεί σε σύντομο χρόνο. Δηλαδή, θα πληρωθεί η αξία του ακινήτου, όπως θα καθοριστεί από το δικαστήριο για να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Μετά είναι η δημοπρασία και η ανοικοδόμηση.

Αντιπλημμυρικά, ο δήμος είναι θωρακισμένος;

Δύο σοβαρά προβλήματα αντιπλημμυρικών έχει ο δήμος. Είναι στους άξονες των οδών Δημοκρίτου και Θεοτοκοπούλου. Υπάρχει και μία εκκρεμότητα από παλιά στην Δερβενίων, υπάρχουν νομοτυπικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να ενταχθεί. Στην προηγούμενη δημοτική περίοδο πιέσαμε και έγιναν οι μελέτες, οι οποίες είναι έτοιμες και είναι ζήτημα της Περιφέρειας να τα εντάξει στα έργα προς εκτέλεση.Επίσης, ένα μείζον θέμα που έχω θέσει στην περιφέρεια είναι η διάνοιξη του κόμβου στον Προαστιακό Σταθμό. Πρέπει να εκλείψει αυτό το αίσχος. Από τον Αντιπεριφερειάρχη, που έχει πει ότι το ξέρει, έχω διαβεβαιώσεις ότι είναι στις προτεραιότητες αυτό το έργο.

Προχωρήσατε σε κάποιες κινήσεις για την αναβάθμιση του κέντρου. Ποιες ήταν αυτές και πως θα τις αξιοποιήσετε;

 αγορά του ακινήτου ΜΟΔΑ στην πλατεία, που μας πήρε πάρα πολύ χρόνο, έγινε και έχω δώσει εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να μας κάνει την πρότασή της για το τι μπορούμε, πρόχειρα, να κάνουμε εκεί και παράλληλα μία μελέτη για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα αυτός ο χώρος, που θα δώσει «ανάσα» στην πλατεία.Επίσης, έχουν πληρωθεί 128.000 ευρώ στη ΔΕΗ για να βυθιστεί ο υποσταθμός. Αυτό αναμένεται να γίνει στους επόμενους τρεις μήνες. Ακόμη, επιτέλους, μας εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η βύθιση των κάδων.Αυτές οι τρεις κινήσεις θα βελτιώσουν αρκετά την εικόνα της κεντρικής πλατείας και είναι το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του κέντρου. Δεν φτάνει μόνο αυτό και θα γίνουν πολλά ακόμα.    

Θα αποκτήσει ο δήμος ιδιόκτητο γκαράζ;

Στόχος μας είναι ο δήμος να αποκτήσει ιδιόκτητο χώρο για σταθμό μεταφόρτωσης και στάθμευσης των απορριμματοφόρων. Διερευνάμε τι δυνατότητες υπάρχουν και ενδεχομένως να κάνουμε προκήρυξη.

«Θα είναι ένα τεράστιο έργο η μεταφορά του κοιμητηρίου»

Μελετάτε και τη μεταφορά του κοιμητηρίου;

Αν μπορέσουμε να λύσουμε τα αλλεπάλληλα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά εμπόδια θα είναι ένα τεράστιο έργο η μεταφορά του κοιμητηρίου. Υπάρχει χώρος που είναι ιδανικός και αυτός είναι το παλιό μπαρουτάδικο, ανάμεσα στο ερείπιο της Εσκιμό και την Αγία Άννα. Είναι ένας χώρος 50 στρ., από τα οποία τα 15-17 είναι στην Α΄ Ζώνη του Κηφισού, που δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα, τα υπόλοιπα είναι πραγματικά ιδανικά. Τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για αποστάσεις κτλ, επίσης δεν υπάρχει οπτική επαφή ούτε με ένα σπίτι. Και είναι «πέντε βήματα» από το κέντρο της πόλης.

Που βρίσκεται η έγκριση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και τι θα προσφέρει στο δήμο;

Η έγκριση του νέου ΓΠΣ και εν συνεχεία η Πολεοδόμηση ανοίγει μία προοπτική εισροής στο δήμο περί των 50 – 60 εκ. ευρώ. Και επιπλέον αναμόρφωση, αξιοποίηση της περιοχής. Πολλές εκτάσεις θα καταστούν κοινόχρηστες.Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισης. Από εκεί και πέρα, διερευνάμε τη δυνατότητα αυτοχρηματοδοτούμενης ενιαίας πολεοδομικής μελέτης, πράξης εφαρμογής, δηλαδή. Αν το πετύχουμε θα ανοιχτεί μία τεράστια προοπτική αλλά θα ακούσετε τις συνήθεις κραυγές, καθόλου ειλικρινείς, καθόλου υπεύθυνες και εντελώς δημαγωγικές περί MALL και διάφορα άλλα ηχηρά και κούφια μαζί.Παρατηρούμε και μικρές αλλά σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης.Γίνονται ένα σωρό μικρές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη αξιοποιώντας μία εργολαβία από ίδιους πόρους ύψους 600.00 ευρώ. Ήταν αποκαλυπτικό για μένα το πόσα πολλά πράγματα μπορεί σαν κάνεις με λίγα χρήματα. Ξεκινήσαμε λίγο πριν τις εκλογές απόκεντρα στον Προφήτη Ηλία, για να μην ακούγεται το γνωστό για «προεκλογικά έργα». Ένα σωρό πεζοδρόμια βελτιώθηκαν και ανακατασκευάστηκαν και άλλαξε η εικόνα σε πολλούς δρόμους. Σήμερα συνεχίζουμε στις οδούς Δεξαμενής και Ιερού Λόχου και διανοίγουμε τη Β.Ουγκώ. Στόχος είναι να βελτιωθούν τα χειρότερα σημεία σε όλες τις γειτονιές. Αν σας απαριθμήσω το πόσες παρεμβάσεις κάναμε με αυτήν τη μικρή εργολαβία που ακόμα δεν έχει «στραγγίξει», θα εντυπωσιαστείτε. Παράλληλα, τελειώνει η οδός Παπανικολή που γίνεται κομψοτέχνημα και ακολουθεί η οδός Καραισκάκη. Τι γίνεται με την αδειοδότηση των παιδικών χαρών;Έχουν δοθεί παρατάσεις των προθεσμιών μέχρι τον Ιούνιο. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο αλλά να εξακολουθήσει να ισχύει ότι πρέπει να έχουμε φύλακα αυτό δεν μπορεί να γίνει.  Εγώ δεν θα τις κλείσω και ας έρθει να τις σφραγίσει όποιος θέλει. Τα πράγματα πρέπει να εναρμονίζονται και με τη λογική, αλλά και με βάση τις υπάρχουσες δυνατότητες.

«Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για μουσείο οίνου»

Έχετε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του ακινήτου Κουτσουμπέλη. Ποιος είναι ο στόχος σας για το συγκεκριμένο χώρο;

Για όσους δεν γνωρίζουν, εκεί, υπάρχει ένα οινοποιείο που κατά μία εκδοχή δημιουργήθηκε το 1860 και κατά μία άλλη λίγο αργότερα αλλά είναι σίγουρα του 19ου αιώνα.  Για να καταλάβετε την αξία του, η πρώτη οινοποιία που έγινε στην Ελλάδα, ήταν η Αχάια Κλάους, η οποία έγινε το 1880. Αυτά τα δύο κτίρια, το οινοποιείο, εντυπωσιακής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και ένας οικίσκος που υπάρχει δίπλα και αυτός ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, είναι ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς μνημειακής στη Μεταμόρφωση, αν εξαιρέσουμε τα βυζαντινά εκκλησάκια. Όσον αφορά στο στόχο μας, το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι να σωθεί γιατί κινδυνεύει με κατάρρευση. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι και προς το συμφέρον της ιδιοκτησίας αυτό.Η ολοκληρωμένη πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα μουσείο οίνου, το αρχαιότερο, ίσως, προϊόν της χώρας.  Η ελληνική ιστορία από την προϊστορία είναι συνδεδεμένη με το κρασί.  Και η Μεταμόρφωση είναι συνδεδεμένη γιατί το «Κουκουβάουνες» προέρχεται από το «Κουκούβα» που είναι ποικιλία σταφυλιού.Κατά ευτυχής σύμπτωση υπάρχει και ακάλυπτος χώρος έκτασης 8 – 10 στρεμμάτων, όπου μπορεί να λειτουργεί έκθεση οίνου, στον κεντρικότερο κόμβο της Ελλάδας. Δεν είναι θαυμάσιο; Συμπληρώστε σε αυτά ότι στα 300 μ. υπάρχει αμπελώνας του Υπουργείου Γεωργίας. Τα λεγόμενα «αμπέλια του Πλούταρχου».  Υπάρχει καλύτερος τρόπος αξιοποίησης; Έχω την εντύπωση πως πραγματικά δεν υπάρχει.  Θα έδινε στην πόλη επισκεψιμότητα, αισθητική ταυτότητα και όχι μόνο. Θα ήθελα να σχολιάσω πάνω σε αυτό και τη στάση κάποιων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς αν διαβάσει κάποιος στα πρακτικά τις τοποθετήσεις τους για αυτό το θέμα θα μελαγχολήσει.    

Από τις εκλογές προέκυψε η ίδια διοίκηση αλλά με ανανεωμένη δημοτική ομάδα. Πως σας φαίνεται μέχρι τώρα;  

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ανανέωση που έγινε στη δημοτική μου ομάδα στην οποία υπάρχουν, πραγματικά, εξαιρετικά πρόσωπα. Είχα ευχαριστήσει προεκλογικά, ευχαριστώ και μετεκλογικά αυτούς που μου «άδειασαν τη γωνιά» και έδωσαν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο και να προσφέρουν δημιουργικότατα (Για κάποια περίπτωση, ίσως, η φράση είναι σκληρή).

Σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου;

Τα οικονομικά του δήμου είναι πολύ συμμαζεμένα. Οι πάντες πληρώνονται στην ώρα τους, το ταμείο του δήμου είναι σε καλά επίπεδα αλλά δεν υπάρχουν και μεγάλες πολυτέλειες γιατί έχουμε ετήσια τοκοχρεολύσια 1.712.000 συν κάποιες πρόσθετες επιβαρύνσεις που υπάρχουν.Τώρα, εξετάζουμε, και είμαι σε διαπραγματεύσεις, για να κάνουμε αναχρηματοδότηση δύο δανείων, που είναι της περίφημης αυστριακής τράπεζας COMMUNAL. Συζητάμε να  τα προεξοφλήσουμε και να έχουμε απομείωση του κεφαλαίου, σε σημαντικό ποσοστό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ