Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

Ένα θερινό σινεμά στην καρδιά της Φιλοθέης

Δημοσιεύθηκε

στις


Η ίδρυση του θερινού κινηματογράφου της Φιλοθέης που συγκαταλέγεται στους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης αποφασίστηκε το 1961. Κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού στην πλατεία Δροσοπούλου, στο πλαίσιο προγράμματος κατασκευής κοινωφελών κτιρίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων. Είναι όμως γεγονός ότι έγινε γνωστός όχι μόνο στους κατοίκους της Φιλοθέης αλλά και σε όλη την Αθήνα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο κινηματογράφος «Φιλοθέη» με απόφαση της τότε Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη, χαρακτηρίστηκε διατηρητέος.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Πράσινο και Μνημεία (α μέρος)

To σπίτι του Κοσμά Πολίτη στο Ψυχικό

Δυο σχολεία με ιστορία

Τρεις εκκλησίες στα μνημεία της πόλης

Πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής στο Ψυχικό


*‬Πηγή ‬αποτέλεσε‭ ‬ο‭ ‬Σύνδεσμος‭ ‬Βιώσιμης‭ ‬Ανάπτυξης‭ ‬Πόλεων‭.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ