Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Χρηματοδότηση για έργα οδοποιίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Σαλαμίνας γνωστοποιεί πως έπειτα από ενέργειες του Δημάρχου, κ. Γιάννη Τσαβαρή πέτυχε χρηματοδότηση για θέματα συντήρησης οδικών δικτύων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο με την Α.Π 82630/17-4-2014 απόφαση ενέκρινε την συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Σαλαμίνας συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προγενέστερη σημαντική απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με Α.Π 77/ 21-1-2014 η οποία προβλέπει χορήγηση επιπλέον 500.000 ευρώ για συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο του νησιού.

“Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της ασφάλειας των κατοίκων σε σημαντικά σημεία του νησιού καθώς και η ποιότητα μετακίνησής τους η οποία ως γνωστόν έχει διαταραχθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων που κληροδοτήθηκαν στην παρούσα Δημοτική αρχή από τις προηγούμενες, των μεγάλων έργων αποχέτευσης λυμάτων και των συνεχών συνδέσεων κατοικιών με τους κεντρικούς αγωγούς, καθώς και από τα έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων” σημειώνεται από την πλευρα της διοίκησης.

Τα έργα οδοποιίας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Τέλος, ο Δήμος ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και η χρηματοδότηση της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου στα Παλούκια από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων μετά και την πρόσφατη εκταμίευση των λογαριασμών πού ήταν σε καθυστέρηση.  Η κατασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 2-3 μηνών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ