Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από το Δήμο Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», από το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και έπειτα από αίτημα του Δήμου Λαυρεωτικής συνεχίζεται στο Λαύριο.

Για τρίτη φορά (3η φάση εξετάσεων) πραγματοποιείται πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με ψηφιοποιημένη μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Η αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Δημαρχείο Λαυρίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 14:00, με το Κ.Η.Φ.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. ‘ΚΕΦΑΛΟΣ’, στο τηλέφωνο 2299066456 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, παρακαλείστε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ