Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Παραμυθένια μουσική βραδιά στην Ομορφοκκλησιά κάτω από την πανσέληνο

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια παραμυθένια μουσική βραδιά, «Κάτω από την πανσέληνο με τα τραγούδια της Χαρούλας», απόλαυσαν όσοι ήταν στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού Αγ. Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά), την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021.

Η Ομορφοκκλησιά (Αγ. Γεώργιος) του Δήμου Γαλατσίου είναι ένας από τους συνολικά 121 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα που υποδέχτηκαν το κοινό για να θαυμάσει την Πανσέληνο και ειδικότερα ένας από τους 53, στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεγάλο μουσικό αφιέρωμα.

Συγκεκριμένα, οι ερμηνευτές των τραγουδιών της Χαρούλας Αλεξίου, Μαρία Αναματερού, Νάντια Καραγιάννη, Σπύρος Κουτσοβασίλης, Πέρσα Σέργη, με τον μαέστρο Λευτέρη Μαυρομάτη και τους μουσικούς  “Έμμελον”, αποθέωσαν τη βραδιά, καθώς με τα τραγούδια της Χαρούλας δίπλα στη φωτισμένη Ομορφοκκλησιά υποδέχτηκαν την πανσέληνο τη στιγμή που έκανε δειλά την εμφάνιση της πίσω από τα Τουρκοβούνια.

Με αυτήν την εκδήλωση, στον ανοιχτό αυτό χώρο, ο Δήμος Γαλατσίου ξεκίνησε δειλά-δειλά για φέτος τα μουσικά αφιερώματα, συνεχίζοντας την παράδοση μετά το 2017 με την 1η Πανσέληνο στην Ομορφοκκλησιά και το αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και δεξιοτέχνη του ούτι, Xάιγκ Γιαζιτζιάν.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε ότι : «ο Δήμος μας είναι τυχερός που έχει εντός των ορίων του, ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με εξαιρετικές τοιχογραφίες, όπως η Ομορφοκκλησιά, έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, το Άλσος Βεΐκου, το οποίο οφείλουμε όλοι να διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, καθώς και ένα πρώην Ολυμπιακό ακίνητο, το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), το οποίο οφείλουμε ως Δήμος να το διατηρούμε ‘ζωντανό’ αξιοποιώντας το στο έπακρο. Είναι στο χέρι όλων μας αυτή την ‘περιουσία’ της πόλης να τη μεταφέρουμε καλύτερη και ομορφότερη στα παιδιά μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ