Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Ένα λογοτεχνικό ραντεβού έλαβε χώρα στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαιρετικά εξελίχθηκε η εκδήλωση “Ελάτε να διαβάσουμε μαζί ένα ποίημα”, που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς δείγματα της δουλειάς τους παρουσίασαν οι δημότισσες ποιήτριες κα Φωτεινή Σαλιακέλλη-Παπαδιώτη, δασκάλα (επιλεγμένα ποιήματα από το σύνολο του έργου της) και η κα Κατερίνα Μανιάτη φοιτήτρια (από την ποιητική της συλλογή με τίτλο “Αδέσποτο Φώς”).

Στο δεύτερο μέρος, όπως είναι παράδοση εδώ και χρόνια, όσοι δημότες επιθυμούσαν διάβασαν ποιήματα επιλογής τους, δικά τους ή/και άλλων δημιουργών.

 

 

 

Ιδιαίτερη νότα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε σχέση με την εισαγωγή των παιδιών στην παιδική λογοτεχνία από τις εκπαιδευτικούς του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Μεταμόρφωσης από την κα Φούλα Αλιβιζάτου η οποίες είχε αναλάβει και τον συντονισμό της βραδιάς, καθώς και τις νηπιαγωγούς του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

 

 

Η βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του, διεξήχθη με την στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ