Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Ο Ηλ. Αποστολόπουλος στο Χ-τύπο: “Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η βασική μας προτεραιότητα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ευκαιρία να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για όσα σημαντικά έχουν γίνει στον δήμο και όσα σχεδιάζονται να γίνουν είχε ο δήμαρχος, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η βασική του προτεραιότητα, τονίζοντας πως αυτό αφορά από τα πιο απλά, όπως η συνδιαλλαγή με τις υπηρεσίες του Δήμου, έως τα πιο μεγάλα, τα έργα τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα της πανδημίας όπως και στους επόμενους στόχους του. Μάλιστα, μας έδωσε και την είδηση ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος το 2023.

Κύριε Αποστολόπουλε, διανύουμε το δεύτερος έτος, της δεύτερης συνεχόμενης θητείας σας στο δημαρχιακό θώκο του δήμου Παπάγου – Χολαργού. Θα θέλαμε να μας κάνετε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου σας, σε αυτήν την δημοτική περίοδο.
Από την πρώτη μας θητεία είχαμε στόχο να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη και τους ανθρώπους μας να νιώθουν υπερήφανοι που μένουν σε ένα Δήμο που τους σέβεται.
Με τις ίδιες προτεραιότητες βαδίζουμε και σε αυτή τη θητεία και παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο ζούμε υπό τη σκιά της πανδημίας, που μας ανάγκασε να αλλάξουμε λίγο τα σχέδιά μας και να θέσουμε άλλες προτεραιότητες, δεν σταματήσαμε να κάνουμε έργα με τα πιο σημαντικά από αυτά:

  • Εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led, μέσω Σύμβασης
  • Ενεργειακής Απόδοσης, χωρίς δανεισμό και εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% (1.011.436,27 kWh / Έτος), καθώς και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου μας (Ετήσια Μείωση εκπομπών CO2 : 6.001.103,71 kg CO2).
  • Έργα στα σχολεία μας, όπως αναβάθμιση των προαυλίων χώρων, αναβάθμιση χώρων υγιεινής, βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά σχολικών κτηρίων, κ.α.
  • Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή του 1ου Λυκείου Χολαργού, καθώς και υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείο Χολαργού.
  • Επίσης, φροντίσαμε έγκαιρα και εξασφαλίσαμε σχολικές αίθουσες και όχι αίθουσες προκάτ, για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, καθώς και πετύχαμε την ίδρυση δύο νηπιαγωγείων και δύο δημοτικών σχολείων, ένα από τα οποία θα λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά σε σχολικό κτήριο το οποίο μισθώσαμε.
  • Αναβάθμιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, όπως η τοποθέτηση ταρτάν στον στίβο του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού και η εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η κατασκευή λυόμενου στεγάστρου στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στον ίδιο χώρο, η τοποθέτηση νέου ξύλινου παρκέ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΕΑΚ Παπάγου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, καθώς και η γενικότερη αναβάθμισή του, η τοποθέτηση ξύλινου παρκέ στο κλειστό του Γυμνασίου – Λυκείου Παπάγου, τοποθέτηση νέου τάπητα, νέας περίφραξης και νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε γήπεδα τένις και μπάσκετ, κ.α.
  • Η ανάπλαση της οδού Βουτσινά, με την ανακατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης κ.α.
  • Νέα παιδική χαρά στο πάρκο «Στρατ. Αλεξάνδρου Παπάγου». Ένας πολύ όμορφος και υποδειγματικός χώρος, ως προς την ασφάλεια, τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, αλλά και δυνατότητα χρήσης οργάνων από ΑμεΑ.
  • Ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στον Χολαργό.
  • Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή νέου κτιρίου το οποίο θα στεγάσει το ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά Πολυιατρεία στην Κοινότητα Παπάγου, καθώς και η «κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων λεκάνης απορροής οδού Υγείας» που θα οδηγήσει στην αντιπλημμυρική θωράκιση μια μεγάλης περιοχής του Παπάγου.

Η πανδημία, βρίσκεται στο “κόκκινο” στην Αττική αυτήν την περίοδο. Πως την αντιμετωπίζει ο δήμος σας, τόσο σε επίπεδο προστασίας από τον ιό, όσο και ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί οικονομικά.
Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, αν και ήταν κάτι πρωτόγνωρο που μας αιφνιδίασε όλους, αντιδράσαμε άμεσα έχοντας ως πρωταρχικό μας μέλημα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων στο Δήμο μας, ώστε να μην σταματήσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Από την πρώτη στιγμή επίσης, οργανώσαμε δίκτυο εξυπηρέτησης όλων των συμπολιτών μας και φυσικά εκείνων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ώστε αυτή τη δύσκολη περίοδο να μην μείνει κανένας μόνος του.
Καθημερινά, το προσωπικό της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, καταγράφει τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών που βρίσκονται σε αδυναμία και σχεδιάζει την άμεση εξυπηρέτησή τους.
Από την αρχή της πανδημίας και κάθε μέρα, παρέχουμε σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, γεύματα τα οποία μαγειρεύονται από το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Ενισχύσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο και παραδίδουμε τα προϊόντα και τα φάρμακα στα σπίτια των ωφελουμένων.
Άλλη μια πολύ σημαντική δράση του δήμου μας, είναι η ψυχολογική υποστήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από αυτή την κατάσταση, από εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου μας, αλλά και από εθελοντές.
Επίσης, δώσαμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, που δείχνει να είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από αυτή την κρίση. Προχωρήσαμε στην απαλλαγή αυτών από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, συνεργαζόμαστε με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο προσφέρει στις επιχειρήσεις μας δωρεάν site και e-shop, τους παρέχουμε δωρεάν διαφήμιση στον Οδηγό Πόλης Παπάγου – Χολαργού, είχαμε παραχωρήσει δωρεάν κοινόχρηστους χώρους για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όταν λειτουργούσε η εστίαση και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να βοηθήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, τις δικιές μας οικογένειες, τις δικές μας επιχειρήσεις.

Κύριε Δήμαρχε, σε ποιους τομείς ρίχνει αυτήν την περίοδο το βάρος του ο Δήμος, εκτός της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας;
Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η βασική μας προτεραιότητα. Και όταν λέμε εξυπηρέτηση, εννοούμε ότι έχει να κάνει με την καθημερινότητα, από τα πιο απλά, όπως η συνδιαλλαγή με τις υπηρεσίες του Δήμου, έως τα πιο μεγάλα, τα έργα τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.
Το βάρος μας λοιπόν, το ρίχνουμε σε όλους τους τομείς, στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, στην προστασία του περιβάλλοντος και του Υμηττού, σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά μας, όπως τα σχολεία και οι παιδικές χαρές, στις αστικές υποδομές, στις αθλητικές υποδομές, στο πολιτιστικό προϊόν του Δήμου μας, στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες μας, προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη. Και όλα αυτά με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στα οικονομικά του Δήμου μας.

Δήμαρχε είστε μέλος, του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, καθώς και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. Είστε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τους συναδέλφους σας και με ποιους τρόπους προσπαθείτε να βοηθάτε τους δήμους και τους πολίτες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των παραπάνω Ενώσεων και του Συνδέσμου;
Η ΚΕΔΕ όπως γνωρίζετε εκπροσωπεί όλους τους Δήμους της χώρας μας και είναι ο θεσμικός συνομιλητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αν δεν υπήρχε συνεργασία και ειλικρίνεια μεταξύ των μελών της.
Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου τόσο με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη και θεωρώ πως το θετικό και ομαδικό πνεύμα που διακατέχει την ΚΕΔΕ, φάνηκε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας, όπου από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε η «Συμμαχία Ευθύνης και Αλληλεγγύης», σε συνεργασία με τους Δήμους και την ενεργοποίηση δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, που προσέφεραν μέσα, αγαθά και υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχυθεί το δύσκολο έργο μας.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του οποίου είμαι πρόεδρος και λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψεων και ιδεών που συμβάλλει υποστηρικτικά την ΚΕΔΕ και ευρύτερα στις τοπικές κοινωνίες. Μέσα από τη σύνθεση του Επιστημονικού και Διοικητικού Συμβουλίου, την αξιοποίηση της γνώσης των επιστημόνων καθώς και της εμπειρίας των αιρετών που έχουν υπηρετήσει τον θεσμό, δουλεύουμε πάνω σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται στη λειτουργία του κράτους και στην καθημερινότητα των πολιτών, πάντα σε κλίμα συνεργασίας.
Στο ίδιο κλίμα είναι και η συνεργασία μας στον Σύνδεσμο Προστασίας του Υμηττού, όπου και οι 11 δήμοι μέλη φροντίζουμε για την προστασία του βουνού μας, καθώς και για την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του.

Οι προσωπικοί σας στόχοι εξαντλούνται στον χώρο της αυτοδιοίκησης ή σας δελεάζει και η κεντρική πολιτική σκηνή;
Καταρχάς να σας πω ότι γεννήθηκα, πήγα σχολείο και μεγαλώνουμε με τη σύζυγό μου τα παιδιά μας σε αυτή την πόλη. Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Αττικής την οποία αγαπώ και είμαι υπερήφανος που ζω εδώ.
Από μικρή ηλικία μπολιάστηκα με το πάθος για τα κοινά, κυρίως λόγω του πατέρα μου Τάσου Αποστολόπουλου, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση για 25 χρόνια.
Το 2006 εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και από τότε έως και σήμερα έχω μια συνεχή πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήταν μία απόλυτα συνειδητή επιλογή και ο λόγος που ασχολήθηκα, είναι η αγάπη για τον τόπο μου και η διάθεση να προσφέρω στους πολίτες αυτού του Δήμου.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν, το μόνο που με δελεάζει είναι μαζί με τους συνεργάτες μου να συνεχίσουμε το έργο μας και να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη. Και επειδή ακριβώς έχω ακόμα να δώσω πράγματα σε αυτό τον τόπο, θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και στις εκλογές του 2023.

 

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Δέλτα

    21 Μαρτίου 2021 at 1:25 μμ

    Καλή δράση.Αρκετά υγιείς Δήμος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ