Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής συναντήθηκε ο Θ. Αυγερινός

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συνέχεια των ενεργειών του για την άμεση αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του στην Παλλήνη με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο.

Στη σύσκεψη ο κ. Αυγερινός έθεσε εξαρχής το θέμα της αναγκαιότητας δραστικής μείωσης της παραβατικότητας και ιδιαιτέρως επισήμανε στον κ. Ταξίαρχο την τεράστια ανάγκη ουσιαστικής ενδυνάμωσης των Αστυνομικών Τμημάτων της Ανατολικής Αττικής με αστυνομικό προσωπικό, καθώς και της προμήθειάς τους με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Τόνισε δε, ότι οι πολίτες παραπονιούνται καθημερινά για έλλειψη ασφάλειας ιδιαιτέρως με περιπτώσεις ληστειών σε οικίες, ηχορύπανσης από καταστήματα και οχήματα αλλά και πολύ έντονης παραβατικότητας του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με κατεπείγον ζητούμενο από την πλευρά των τοπικών κοινωνιών να πολλαπλασιαστεί η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους και στις πλατείες, έτσι ώστε να εμπεδωθεί και πάλι το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Περαιτέρω, σημείωσε ότι με βάση την επίσημη απογραφή πληθυσμού, η Ανατολική Αττική δεν έχει την ανάλογη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ το πρόβλημα επιδεινώνεται το καλοκαίρι που ο μόνιμος πληθυσμός των 650 χιλ. μόνιμων κατοίκων σχεδόν διπλασιάζεται!

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε ωστόσο, να συγχαρεί τον Ταξίαρχο για τη μεγάλη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στα μέτρα ασφαλείας των πολιτών από τις πυρκαγιές και για την αποτελεσματική προσπάθεια των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν αποφασιστικά στο να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες παρά το τεράστιο πύρινο μέτωπο σε όλη τη νότια Πεντέλη στην πρόσφατη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης και επέκτασης της στενής συνεργασίας μεταξύ τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής του πολίτη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ