Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Γ. Πέτρου για Γ. Παπαδημητρίου: “Ο θόρυβος και η λάσπη δεν καλύπτουν τις ανεπάρκειες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Γ. Πέτρου για Γ. Παπαδημητρίου: “Ο θόρυβος και η λάσπη δεν καλύπτουν τις ανεπάρκειες”

Δεν άφησε αναπάντητα τα όσα έγιναν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Γιώργος Πέτρου.

Όπως γράψαμε και στο ρεπορτάζ μας η συνεδρίαση που είχε ως μεγάλο θέμα την ιστορική απόφαση για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο, στιγματίστηκε από το επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργο Παπαδημητρίου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Πέτρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτρου έκανε την παρακάτω δήλωση για τα όσα συνέβησαν: “Η προχθεσινή συνεδρίαση με την απόφαση σταθμό για την πόλη, αμαυρώθηκε από την ανάρμοστη, απαράδεκτη συμπεριφορά του κυρίου Παπαδημητρίου, ο οποίος, προδήλως αμήχανος και εκνευρισμένος, εγκλωβισμένος στις πολιτικές του επιλογές, ολίσθησε σε πολιτικό ατόπημα προσβολών και ύβρεων προς το πρόσωπό μου στη διάρκεια της συνεδρίασης. Προχώρησε δε αμέσως μετά σε ανάρτηση, στα Social Media, καταγγέλλοντας με για αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν μιλήσει ο κύριος Παπαδημητρίου για αντιδημοκρατικές διαδικασίες τον προτρέπω για ακόμα μία φορά, να διαβάσει και να μάθει τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. Είναι άλλωστε περίπου δύο δεκαετίες δημοτικός σύμβουλος. Ο θόρυβος και η λάσπη δεν καλύπτουν τις ανεπάρκειες.

Ο επικεφαλής της μείζονος λοιπόν,

είτε δεν γνώριζε ότι ο κανονισμός λειτουργίας δεν προβλέπει, δεν επιτρέπει την εισαγωγή εναλλακτικής πρότασης, την οποία μάλιστα κατέθεσε εντελώς αντιδεοντολογικά, παντελώς πρόχειρα και κόντρα στην προβλεπόμενη διαδικασία, αν και του το εξήγησα με σαφήνεια στην διάρκεια της συνεδρίασης,

Ή επέλεξε συνειδητά για άλλη μία φορά, την ένταση και την αποχώρηση, συνοδευόμενη όμως αυτήν τη φορά από ύβρεις και προσβολές, στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, προετοιμάζοντας τις τουλάχιστον ανακριβείς αναρτήσεις του στα social media.

Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση θα το κρίνουν οι πολίτες.

Ο ρόλος μου επιβάλλει να διαφυλάσσω το κύρος και την ποιότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου πολιτικού οργάνου της πόλης, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται σε κλίμα σοβαρότητας και ευπρέπειας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, χαρακτηρισμούς, πολλώ δε μάλλον χωρίς ύβρεις και προσβολές. Θα συνεχίσω να προτάσσω και να ζητάω την πολιτική ουσία. Δε θα τον παρακολουθήσω στον κατήφορο αλλά και δε θα επιτρέψω ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατία που επικαλείται ο συνάδελφος, έχει κανόνες που αγνοεί και αυτούς τους κανόνες πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι.

Σκοπίμως δημοσιοποιώ αυτή την ανακοίνωση δύο ημέρες μετά. Ήθελα να δώσω το χρόνο στον κ. Παπαδημητρίου να σκεφτεί και να αναθεωρήσει τη συμπεριφορά του, περιμένοντας μια έστω τυπική συγνώμη, όχι στο πρόσωπό μου, αλλά προς τη θεσμική θέση του Προέδρου του Δ.Σ. που υπηρετώ. Δεν το έπραξε.

Θα περίμενα επίσης, μετά την ενημέρωση σε σχέση με τον κανονισμό, να αποδεχτεί το ατόπημα και να προβεί σε νέα ανάρτηση αποκαθιστώντας επί του ορθού τα περί δημοκρατίας. Περιμένω.

Επί της ουσίας, μετά από 8 χρόνια στη θέση του πρόεδρου και εκατοντάδες συνεδριάσεις νομίζω ότι η προχθεσινή συνεδρίαση ήταν από τις πλέον σημαντικές και έχει χαραχτεί στην μυαλό και την καρδιά, όχι μόνο τη δική μου, αλλά και των δεκαοχτώ συναδέλφων που υπερψηφίσαμε, και φυσικά του Δημάρχου που το οραματίστηκε και αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια για να το πετύχει. Πρόκειται για απόφαση σταθμό για το μέλλον της πόλης, για εμάς και για τις γενιές που έρχονται.

Γιώργος Πέτρου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ηρακλείου Αττικής.”

*Το βίντεο αποτελεί υλικό μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ