Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Απάντηση του Βασίλη Ξυπολυτά στον κ. Θωμάκο

Δημοσιεύθηκε

στις

O υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου αναφέρει:

 

“Ευχαριστώ τον απερχόμενο Δήμαρχο που μπήκε στον κόπο να μου κάνει «αντιπολίτευση», έστω και με τρόπο και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο. Του προτείνω να κάνει υπομονή λίγους μήνες και θα έχει την ευκαιρία να λειτουργήσει επισήμως ως αντιπολίτευση, αφού αυτός είναι ο νέος ρόλος που του επιφυλάσσουν οι Δημότες της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Σήμερα όμως, που αυτός «διοικεί », θα έπρεπε να μην είναι τόσο… αλλεργικός στην κριτική ειδικά όταν οι αποφάσεις του έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα και το βαρύ πένθος που διακατέχει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Όπως γνωρίζετε, επέκρινα τον απερχόμενο Δήμαρχο για την πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 3/3, μετά από δύο διαδοχικές αναβολές στις 1/3 και 2/3, εντός δηλαδή του Εθνικού Πένθους που είχε κηρυχθεί στη χώρα για τον τραγικό χαμό των συνανθρώπων μας στα Τέμπη. Η χθεσινή απάντηση-απολογία του αποκαλύπτει τη σύγχυση, την ταραχή του και την απόλυτη δυσκολία στην κατανόηση και πρωτίστως, διαχείριση της κατάστασης.

Επί της ουσίας, στην απάντηση-απολογία του, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον έκτακτο χαρακτήρα των θεμάτων που καθιστούσαν επιβεβλημένη τη διεξαγωγή των 3 Δημοτικών Συμβουλίων εντός Εθνικού Πένθους.

Αφενός, η ειδική συνεδρίαση για τα σχολεία μας, αναπρογραμματίστηκε εκτός Εθνικού Πένθους, όπως όφειλε εξαρχής (δηλαδή σήμερα Τετάρτη 8/3/23). Αφετέρου, κανένα από τα τακτικά θέματα δεν δικαιολογούσε τη σύγκλιση έκτακτων συμβουλίων. Και πάντως, σε κάθε περίπτωση όφειλε να φέρει τα «έκτακτα θέματα» δια περιφοράς και να σεβαστεί το Εθνικό πένθος. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που φέρνει θέματα δια περιφοράς.

Επειδή, όμως, η κριτική οφείλει να αφορά -πέρα από την αυτονόητη ενσυναίσθηση που θα έπρεπε να έχει ο απερχόμενος Δήμαρχος- και την ουσία της δουλειάς που γίνεται στον Δήμο, δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι η απάντησή του στην πραγματικότητα αποκαλύπτει την προχειρότητα και τον κακό προγραμματισμό της διοίκησης του. Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι άφησε δίχως αποφάσεις «τόσο έκτακτα θέματα» όπως ο ίδιος αναφέρει (μισθοδοσίας προσωπικού, ματαίωση προσλήψεων, παύση εργολαβίας) για την τελευταία καταληκτική ημερομηνία τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναβληθούν ούτε για 3 ημέρες λόγω βαρύτατου Εθνικού Πένθους;

Οι ώρες που διανύουμε απαιτούν σύνεση από όλους. Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς του απέναντί μου, τους αντιπαρέρχομαι προσώρας.

Η πολιτική κριτική, απαντήθηκε με προσωπικές επιθέσεις πανικού, λαϊκισμό και χαμηλό επίπεδο ηθικής εκ μέρους του, που δεν έχουν θέση στην πολιτική, και ακόμη περισσότερο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτή η αγωνία που νιώθει ο απερχόμενος Δήμαρχος οφείλεται στη μοναξιά που αισθάνεται από το σύνολο της κοινωνίας της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Τον αφήνω να ακολουθήσει μόνος του, τον δρόμο που ο ίδιος επέλεξε.

Αποστολή μου από δω και πέρα είναι να βοηθήσω την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη με όλες μου τις δυνάμεις.

Ο Δήμος μας, με πρωταγωνιστές εμάς, τους Δημότες του, θα αφήσει πίσω του την αίσθηση υποβάθμισης και την μυρωδιά ναφθαλίνης που αποπνέει.

Από δω και πέρα μοναδικός αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του προαστίου μας.”

 

Διαβάστε τις προηγούμενες ανακοινώσεις που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των δύο υποψήφιων Δημάρχων ΕΔΩ

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ