Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά η λειτουργία της Σχολής Γονέων

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της σύγχρονης οικογένειας να ανακαλύψει και να εφαρμόσει στην καθημερινή πρακτική μεθόδους έτσι ώστε να διευκολύνει τα μέλη της να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις μεταξύ τους σχέσεις και τις σχέσεις τους με τη ζωή, ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος προχωρά στη δημιουργία Σχολής Γονέων.

Πρόκειται για έργο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Η Σχολή Γονέων συνεργάζεται με τα σχολεία σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Οι γονείς ανακαλύπτουν μόνοι τους, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, τις απαντήσεις στα ερωτήματα τους. Και στο τέλος κάθε χρονιάς, αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση επειδή έχουν κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατανόηση του εαυτού τους, των σχέσεων με τα παιδιά, των συντρόφων και των πλησίων τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.
Για  πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στη Λέσχη – Παιγνιοθήκη Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας (Δεκελείας 120- 1oς όροφος)καθημερινά από 9:00 ΠΜ – 13:00μμ – κα ΣΙΚΙΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ. Τηλέφωνο: 210 25 26 255

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ