Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια μετά από συναυλία σε ΑΠΘ – Χημικά και «αύρα» από την ΕΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτεταμένα και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου 17/9 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία ξεκίνησαν από συναυλία μέσα από το ΑΠΘ.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στην Καμάρα και στη γύρω περιοχή, ενώ έγινε και χρήση της αύρας από την Αστυνομία, με αρκετούς απ’ όσους συμμετείχαν στα επεισόδια να φεύγουν από τα στενά.

Η έκταση των επεισοδίων φαίνεται ότι έφτασε μέχρι και την Αριστοτέλους όπου φαίνεται να διασκορπίστηκαν, ενώ κάποιοι παρέμειναν στην Καμάρα δημιουργώντας φραγμούς στους δρόμους, βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται η στιγμή που η αστυνομία ρίχνει τα χημικά στη συναυλία και στην αντίθετη πλευρά, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται άγνωστος να φωνάζει «έχει χιλιάδες κόσμο μέσα»:

Η χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ έγινε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος πανικός και συνωστισμός.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο όσοι βρίσκονταν στη συναυλία προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποχωρήσουν.

Όλα ξεκίνησαν – σύμφωνα με καταγγελίες – όταν κατά την διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η πλευρά της ΕΛΑΣ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, με αρκετούς απ’ ΄΄οσους ήταν στη συναυλία να καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους παρευρισκόμενους.

Η συναυλία διακόπηκε ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, ενώ μετά τη συναυλία αποφασίστηκε να γίνει πορεία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ThessToday.gr πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους.

«Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν».

Τέλος, υπήρξαν αναφορές πως υπήρχε κόσμος που λιποθύμησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ