Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Διάκριση για το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.: Βραβεύτηκε ο τόμος «Η Συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού δήμου Ν. Ιωνίας (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είχε εκδώσει το 2021, τον συλλογικό τόμο «Η Συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821» ο οποίος εξαντλήθηκε σε Α΄ και Β΄ έκδοση.

Το εν λόγω βιβλίο είχε υποβληθεί στην ΕΣΤΙΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ προκειμένου να αξιολογηθεί από την Επιτροπή Κρίσης στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τη βράβευση Βιβλίων Μικρασιατικού Περιεχομένου εκδόσεως 2019-2020-2021 και έλαβε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «ΣΤ΄ Μελέτες» το οποίο παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, σε μια σεμνή τελετή στο μέγαρο της Εστίας Ν. Σμύρνης στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

 

Τον βραβευθέντα τόμο μπορείτε να τον διαβάσετε και να τον εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. www.kemipo-neaionia.gr.

 

Βραβευμένος και ο Λ. Χριστοδούλου

Ακόμη, το βιβλίο του Προέδρου του ΚΕΜΙΠΟ Λουκά Χριστοδούλου «ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ …1922, ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ…1934» των εκδόσεων Μπαλτά, που ήταν απόσταγμα μιας προσπάθειας συλλογής στοιχείων σε βάθος 8ετίας, έλαβε πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Μελέτες».

Το εν λόγω βιβλίο 720 σελίδων περιέχει εκατοντάδες πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από αποκόμματα εφημερίδων, Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως, έγγραφα κυρίως των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Ιστορικού Αρχείου Εθνικής Τράπεζας, του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου ως και βιβλία και περιοδικά της περιόδου 1922-1934 αλλά και μεταγενεστέρων.

 

 

Όλο αυτό το υλικό παρουσιάζεται κατά χρονολογική σειρά και περιγράφει την ίδρυση, την θεμελίωση, τα εγκαίνια και τη ζωή του συνοικισμού «Ιωνία» μέχρι την ίδρυση του δήμου Ν. Ιωνίας το 1934.

“Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την Μικρασιατική ιδέα και τις παραδόσεις των προγόνων μας, με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά και την καταγραφή της ιστορικής διαδρομή της πόλης της καρδιάς μας, που σε λίγους μήνες θα εορτάσει τα 100 χρόνια ζωής της.”, ανέφερε σχετικά ο κ. Χριστοδούλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ