Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Άρθρο από την Αιμιλία Τζίβα: Λόγια σταράτα…

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κάθε προεκλογική περίοδο η ένταση κορυφώνεται όσο πλησιάζει η ώρα για την κάλπη. Για το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και για μένα προσωπικά αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι τίποτα άλλο από την ΠΟΛΗ μας. Το πως χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και πρακτικές θα βελτιώσουμε άμεσα την ποιότητα της ζωής των πολιτών του Ηρακλείου. Το Δίκτυο Πολιτών δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που λέει το όνομά του. Ένα δίκτυο ενεργών πολιτών, με δεξιότητες, με γνώση, με άποψη εναλλακτική, σύγχρονη αλλά και συνάμα φιλική.

Σε αυτό που διαφέρουμε από τις άλλες παρατάξεις μεταξύ άλλων είναι στην πολυσυλλεκτικότητά μας, στο σεβασμό της άλλης άποψης αλλά ταυτοχρόνως στο δημοκρατικό πρόσημο που έχουμε στη λογική μας. Αυτή είναι και η κουλτούρα μας.

Τα περί ανεξαρτησίας τώρα…

Προσωπικά , πιο πολύ σέβομαι και εκτιμώ όσους λένε ξεκάθαρα τι πιστεύουν ακόμη και αν διαφωνώ μαζί τους. Θεωρώ αδιανόητο όσοι ασχολούνται με την πολιτική να λένε ότι είναι ανεξάρτητοι γιατί δεν είναι. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους τα περί ανεξαρτησίας χρησιμοποιούνται ενίοτε, για υφαρπαγή ψήφων απλών ανθρώπων.

Αυτό όμως που έχει πραγματική σημασία και ιδιαίτερη βαρύτητα στα δημοτικά δρώμενα είναι οι ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ που χαράζονται σε κάθε δημοτική παράταξη.

Η σύμπραξη ατόμων με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές πορείες και γιατί όχι και διαφορετική αντίληψη για αρκετά πράγματα.

Το μόνο που χρειάζεται εδώ, είναι ο συνδετικός κρίκος της ανοχής της διαφορετικότητας του άλλου, αλλά και το πρόταγμα δύο πραγμάτων:

Αγάπη για την πόλη και Συνεργασία με ΄Ένωση δυνάμεων για ριζική αλλαγή και αναδόμηση
και όχι συνεργασία για προσωπικά οφέλη.
Άλλωστε, τα πιο όμορφα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την ένωση πολλών διαφορετικών κομματιών ενός puzzle που έχουν τοποθετηθεί με σωστή σειρά και μεγάλη προσοχή.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε συμπολίτες και δυνάμεις να συστρατευτούν μαζί μας.

Εμείς δε ζητάμε πιστοποιητικά φρονιμότητας, αλλά ξεκάθαρες σχέσεις και όρεξη για δουλειά.

Στην ζωή όλοι κρινόμαστε για τα έργα μας- για αυτό που κάνουμε -και όχι για αυτό που λέμε ότι είμαστε.

Στο Ηράκλειό μας, τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες λογικές, η ατολμία και η συνέχιση της γραφειοκρατίας έχουν κουράσει. Έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για κάτι διαφορετικό.

Και αυτό το διαφορετικό δε θα έχει κομματικό χαρακτήρα αλλά πολιτικό.

Σε ότι με αφορά ως πρόσωπο, είναι γνωστό ότι είμαι άνθρωπος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με δράση στα κοινωνικά κινήματα και αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκλεγμένη στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Έχω την ταυτότητά μου και είναι γνωστή.

Έχω δεσμευτεί όμως δημοσίως, πως αν μας δοθεί η εντολή από τον κόσμο του Ηρακλείου και κερδίσουμε τις εκλογές,

δε θα είμαι Δήμαρχος των ομοϊδεατών μου και όσων μας ψήφισαν αλλά
Δήμαρχος δίκαιη για όλους τους πολίτες του Ηρακλείου.

Αιμιλία Τζίβα
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ