Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικά Θέματα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεσπαθώνει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κ. Περικλής Περδικάρης, στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο www.xtypos.gr και στην οποία εξηγεί για ποιους λόγους ανεξαρτητοποιήθηκε από το συμμαχικό δημοτικό σχήμα της διοίκησης του Δήμου. Ο κ. Περδικάρης κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για έλλειψη διαφάνειας, “σκοτεινά σημεία”, υποτονική διεκδίκηση και διατήρηση του δημαρχοκεντρικού συστήματος. Πάντως, ξεκαθαρίζει οτι παραμένει μέλος της παράταξης ΑΚΕΠ.

 

• Αναφέρετε στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης σας προς τον Δήμαρχο πως δεν τηρήθηκαν «οι αξίες και οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον ηρακλειώτικο λαό». Τι ακριβώς εννοείτε; 
Εννοώ ότι δεν τηρήθηκαν οι πολιτικές της οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου. Δεν υπήρξε διαφάνεια και δεν ξεκαθαρίστηκαν τα «σκοτεινά σημεία» που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου! Επίσης, θεωρώ πως υπάρχει χαμηλός μέχρι ανύπαρκτος βαθμός διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία!  

• Καταγγέλλετε δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης, μη συλλογικές αποφάσεις, έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας και αδιαφάνεια. Θα ήθελα να πείτε στον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε και σας τίμησε με την ψήφο του, ξεκάθαρα παραδείγματα;
Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο είναι ξεπερασμένη πλέον πρακτική που, προσωπικά, μου θυμίζει παλαιοκομματική αντίληψη στη διαχείριση των προβλημάτων. Ο Δήμαρχος και μόνο αποφασίζει για τις πολιτικές του Δήμου καθώς και την «επιλογή προσώπων».  Φτάνει να σας θυμίσω την προσωπική του επιλογή για την εκλογή του συνηγόρου του Δημότη, καθώς και την αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου που λίγο πολύ έχει γίνει γνωστό το τι διαδραματίσθηκε και για ποιον λόγο έφερε τον «συγκεκριμένο» Γραμματέα στον Δήμο. Το αποκορύφωμα δε είναι ότι συνεχίζει να υπάρχει καινούργια σύμβαση, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα νομιμότητας του διορισμού του! Τέλος δε να πάμε και στους «ειδικούς» συμβούλους κλπ. κλπ. που δεν ξέρουμε το τι ακριβώς προσφέρουν στο Δήμο μας. 

• Δείχνετε αγανακτισμένος, ενώ βγαίνει προς τα έξω πως είναι άσχημο το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης που διοικεί το Δήμο. Ποιος έχει κατά τη γνώμη σας την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση; Γνωρίζετε άλλους συναδέλφους σας που πιστεύετε ότι θα σας ακολουθήσουν; 
Ναι είμαι αγανακτισμένος γιατί ο Δήμαρχος ποτέ δεν έκανε «σύνθεση» απόψεων. Ο Δήμαρχος προσωπικά εκφράζει μια τάση και αμφιβάλω εάν συμβουλεύεται τη Συντονιστική Επιτροπή της ΑΚΕΠ! Ποτέ δεν έκανε σύνθεση των απόψεων από τη Δημοτική ομάδα, η οποία, όπως και να το κάνουμε, είναι πολυσυλλεκτική!  Κύριε Μποδάκο ξεκινήσαμε μια μεγάλη «παρέα» ανθρώπων με αφετηρία στις 21 Μαρτίου 2009 και με τη δημοσιοποίηση της διακήρυξης της ΑΚΕΠ, όπου είμαι και παραμένω μέλος της. Καταφέραμε λοιπόν αυτή η μεγάλη παρέα με «όραμα και ελπίδα» για το Δήμο μας να πάρουμε τις εκλογές για να βγάλουμε τον Δήμο μας από τα αδιέξοδα που είχε περιέλθει από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Δυστυχώς, όμως, μέρα με τη μέρα, μόλις εγκατασταθήκαμε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο ενθουσιασμός σιγά-σιγά έπαψε να υπάρχει και η ενεργητικότητα έγινε απάθεια, το αποτέλεσμα της οποίας μέρα με την ημέρα γίνεται πιο ορατό.  Όσο για τους συναδέλφους που με ρωτάτε αφουγκράζομαι την ανησυχία «ορισμένων», καθώς και τη δυσαρέσκειά τους!  Πάντως, ειλικρινά σας λέω ότι εύχομαι η δική μου ανεξαρτητοποίηση να τους προβληματίσει και να αποτελέσει την επανεκκίνηση της παράταξης που διοικεί το Δήμο!  

• Με το χέρι στην καρδιά «φλερτάρετε» με κάποια άλλη παράταξη;
Δεν έχω λόγο να φλερτάρω με κανένα. Όλοι κρινόμαστε, όπως θα κριθώ κι εγώ, με τις πράξεις μας. Παραμένω στην ΑΚΕΠ. Εξάλλου οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν είναι προσωπικοί. Να σημειώσετε δε ότι η ΑΚΕΠ δεν εκχωρείται σε κανένα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ